Dulciuri de Halloween pe care le pot face copiii

/ / Modificat: 2013-07-01
Dulciuri de Halloween pe care le pot face copiii

Nu este cazul sa ti-l imaginezi deja bucatar pe copilul tau de cativa anisori, stand in bucatarie, cu boneta, masurand cantitatile de faina, zahar si alte ingrediente, si preparand singurel dulciurile de Halloween. Insa puteti gati impreuna bunatatile si il poti lasa pe el sa le finiseze si sa le decoreze in spiritul sarbatorii care se apropie.

Iata cateva idei interesante, in spiritul Halloween-ului, prin care copilul isi poate face debutul de artist culinar desavarsit! Vor fi nu doar gustoase, dar si "aratoase", iar marele merit va fi al prichindelului tau talentat!

Briose scheletronice

briose-scheleti

Prepara impreuna cu copilul cateva briose pentru masa de Halloween. Lasa-l si pe el sa contribuie la pregatirea lor si sa le puna in forme. Apoi, dupa ce sunt gata, permite-i sa le decoreze cu scheleti.

Mai intai, pregateste-i briosa, avand grija sa tai partea de deasupra, crescuta, astfel incat sa fie plata suprafata de deasupra ei. Imbraca putin suprafata cu crema de ciocolata si apoi lasa copilul sa o decoreze, formand corpul scheletului din bucati de martipan alb.

Fantome dulci

bomboane-fantome

Nu este obligatoriu sa stati sa preparati bomboane, pentru ca apoi sa le infigeti in bete pentru a deveni acadele.

Puteti cumpara direct acadelele, iar apoi il poti invata pe copil sa le transforme in fantome simpatice, cu ajutorul martipanului sau a servetelelor.

Budinca sinistra

budinca-infricosatoare

Budincuta pe care copilul tau o papa mereu cu atata placere se poate transforma intr-o aratanie infricosatoare, perfecta pentru a surprinde spiritul Halloween-ului.

Pune preparatul intr-un pahar de plastic si lasa copilul sa il decoreze cu fructe inchise la culoare deasupra si, cu o carioca neagra, sa deseneze un chip infricosator pe pahar. Este o transformare simpla, la care orice copil s-ar putea pricepe.

Bezele ochioase

bezele-ochi

Banalele bezele albe pe care vrei sa le faci de Halloween, impreuna cu copilul, se pot transforma in tot soiul de personaje sau simboluri specifice sarbatorii.

O idee interesanta si nastrusnica cu care s-ar putea juca micutul tau este transformarea bezelelor in forma unor ochi. Are nevoie de bombonele colorate, pe post de iris, si de putin colorant alimentar rosu, pentru un efect mai sinistru.

Fursecuri-paianjen

fursecuri-paianjeni

Fursecurile sunt printre cele mai simple dulciuri de preparat, dar si de decorat, deoarece se preteaza la o multime de modele si idei.

Una dintre ele ar putea fi tema paianjenilor, cu care copilul s-ar putea distra, incercand sa ii formeze pe fursecurile proaspat coapte.

Are nevoie de niste picioare formate din bete de ciocolata, de bombonele mici si colorate pentru ochi si de o bomboana de ciocolata pentru cap. Restul e doar creativitatea copilului tau!

Palarie de vrajitoare

palarie-vrajitoare

Desi chipul vrajitoarelor este un model mai des intalnit si adoptat de parinti si copii pentru Halloween, noi va sugeram sa fiti mai originali si sa faceti impreuna cea mai dulce si savuroasa palarie de vrajitoare.

Ai nevoie de un cornet de inghetata, de cacao, de un fursec rotund si mai multe sortimente de bombonele. Umple cornetul cu crema de ciocolata sau bomboane si rastoarna-l pe fursec, apoi lipeste-l cu crema colorata si pune-i si bombonele de jur imprejur.

Copilul tau cu ce capodopere dulci de Halloween se lauda? Ce bunataturi au iesit din manutele lui micute, dar dibace? Spune-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dulciuri Halloween Activitati Halloween copii Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre