Cum ne distram de Halloween cu buget redus

/ / Modificat: 2014-10-14
Cum ne distram de Halloween cu buget redus

Halloweenul este la doar cateva zile distanta, iar toata lumea din jurul tau este in cautarea costumului ideal pentru cea mai infricosatoare noapte din an. Lipsa bugetului pentru costumatii, decoratiuni si petreceri sofisticate nu trebuie sa va alunge pofta de a sarbatori aceasta seara minunata, alaturi de copii si de cei dragi.

Exista costume, decoratiuni si idei de evenimente si petreceri pentru care nu trebuie sa scoateti deloc bani din buzunar, dar care va garanteaza o noapte de Halloween pe cinste!

Costumele, improvizatii rapide

Nu trebuie sa platesti sume exorbitante la centrele de inchiriat costume de Halloween sau in magazine de specialitate pentru a oferi copilului si familiei tale satisfactia de a se bucura de o deghizare pe cinste in seara de 31 octombrie. Aruncati un ochi pe ofertele magazinelor sau centrelor de inchiriat online sau decideti-va asupra personajelor in care vreti sa va transformati in noaptea de Halloween si incropiti costumele din garderoba proprie si din lucruri mai vechi.

Nu uitati ca cele mai spectaculoase costume se fac din cateva elemente simple: fantomele din cearceafuri, mumiile din pansament, vrajitoarele dintr-o capa neagra simpla, o matura si o palarie etc.  

Decoratiunile, un exercitiu de creativitate

Decoratiunile pentru casa pot fi create si manual, intr-un efort de familie. Daca nu aveti banuti pentru dovleci, dati "comanda" la bunicii de la tara pentru ei sau improvizati-i din carton. Puteti investi o suma minima si intr-un dovleac de plastic, pe care il puteti folosi si in anii urmatori. In rest, "deghizati-va" casa cu ghirlande confectionate de copii din hartie si creioane colorat.

Faceti mumii luminate din borcane banale si pansament si lipiti fantome pe ferestre, confectionate din carton alb decupat. Confectionati paianjeni din carton si agatati-i pe un suport circular acoperit cu frunze uscate, pentru a realiza o coronita pentru usa. Agatati panze de paianjen improvizate din ata alba si farfurii de plastin colorate in negru in colturile casei si atarnati de lustre vrajitoare si lilieci decupati din carton.  

Meniul deghizat, o joaca de copii

Meniul pentru seara de Halloween nu trebuie sa iti scoata bani in plus din buzunar. Toate gustarile pe care le savurati zilnic sau mancarurile pe care le preparati pot fi "deghizate" cu succes in cele mai simple si de efect personaje ale acestei sarbatori: monstri, fantome, paianjeni, omizi, bufnite etc.

Sandvisurile pe care i le faci copilului pot fi "decupate" si ornate astfel incat sa formezi omizi, paianjeni etc. Briosele sunt foarte versatile cand vine vorba de decoruri de Halloween, putand fi transformate in diverse decoratiuni dulci. Maslinele, ardeii, branza, morcovii, dar si alte fructe si legume pot fi sculptate si decorate pentru a da nastere celor mai ingenioase gustari pentru seara de Halloween.

Petrecerea, o inspiratie de moment

Daca petrecerile organizate in oras nu sunt pe bugetul tau, nu inseamna ca nu te poti distra impreuna cu cei dragi in seara de Haloween. Organizati o petrecere acasa, mergeti cu colindul si surprindeti-va vecinii sau organizati o seara de home cinema cu filme de groaza, impreuna cu toti cei dragi.  

Ce alte idei interesante si ieftine de petrecere a Halloweenului mai cunosti? Tu stii sa te distrezi de Halloween cu bani putini? Impartaseste-ne si noua secretele tale, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween copii Costume halloween Decoratiuni halloween

Articole recomandate

Citeste si despre