Briose de Halloween - 14 idei

/ / Modificat: 2014-10-13
Briose de Halloween - 14 idei

Briosele preparate de Halloween trebuie sa respecte o reteta stricta: sa fie gustoase, sanatoase si neaparat "costumate" special pentru aceasta ocazie. Indiferent ca le cumparati de-a gata sau ca le preparati in familie, punand cuptorul la "munca" asidua in preajma noptii de 31 octombrie, este important sa fiti inarmati cu creme, coloranti alimentari si ingrediente cu care sa le decorati in cele mai simpatice, dar si infricosatoare moduri!

briose-halloween

Briose-dovleac de Halloween

briose-dovleac

Prepara briosele dupa reteta preferata a familiei, lasa-le sa se raceasca, apoi imbraca-le intr-o glazura portocalie, pentru a incepe transformarea lor in cei mai gustosi dovleci de Halloween. Infige-le cate o migdala pe post de coada, pune-le doi ochi din bomboane de ciocolata si creeaza-le gura din bomboane colorate sau de cacao.

Briose cu lumanarele decorative

briose-lumanari

Transforma fiecare briosa intr-un fel de minitort. Cumpara lumanari mici din comert, in diferite forme si figurine specifice Halloweenului si infige-le in fiecare briosa. Este cel mai simplu mod de a decora deserturile pentru aceasta sarbatoare speciala. Aranjeaza-le pe un platou si strecoara printre ele paianjeni de jucarie, schelete si alte simboluri de plastic sau din silicon, pentru un efect mai "dramatic". 

Briose - palarii de vrajitoare

briose-palarii

Transforma fiecare briosa intr-o palarie de vrajitoare, cu ajutorul glazurii si ciocolatei. Coloreaza glazura in portocaliu si acopera fiecare briosa cu ea. Topeste ciocolata, apoi toarn-o pe o hartie de copt, astfel incat sa redai formele unor minipalarii de vrajitoare. Lasa-le sa se intareasca. Dezlipeste-le, orneaza-le cu glazura portocalie la baza si apoi infige-le in glazura de la fiecare briosa.

Briose morminte

briose-morminte

Daca vreti sa oferiti un aer cu adevarat sumbru acestor deserturi, atunci pudrati-le bine cu cacao si creati din ciocolata alba si neagra cruci sau placi pe care sa scrieti cu creioane alimentare RIP sau sa desenati simboluri oculte pe ele. Infigeti-le apoi la marginea fiecarei briose si asezati-le pe un platou.

Briose cu panze de paianjeni

briose-paianjeni

Paianjenii, unele dintre cele mai populare simboluri ale sarbatorii de Halloween, isi pot face si ei loc printre decoratiunile cu care ornezi briosele. Ai nevoie doar de o glazura alba cu care sa imbraci suprafata brioselor si de un creion alimentar negru (cu glazura din zahar si colorant alimentar). Tot ce trebuie sa faci este sa desenezi suprafata alba cu o panza de paianjen, apoi sa infigi niste paianjeni mici de jucarie in fiecare. 

Briose cu schelete

briose-schelet

Briosele pe care le prepari de Halloween pot lua chipul unor schelete simpatice cu ajutorul tablitelor din ciocolata alba. Topeste ciocolata si toarna, cat este calda, pe o foaie de copt in forme mici si rotunde. Dupa ce s-a intarit, deseneaza fiecare placuta cu chipul unui schelete. Infige-le, pe rand in toate briosele acoperite in prealabil cu un strat generos de frisca.

Briose fantome

briose-fantome

Fantomele nu trebuie sa lipseasca dintre decoratiunile cu care ornezi briosele. Poti modela simpaticele decoratiuni din putin martipan alb. Ochii ii poti improviza din 2 bomboane mici de ciocolata. Monteaza fantomele deasupra fiecarei briose, apoi asaza-le pe un platou.

Briose creier

briose-creier

Un alt mod de simplu de a decora briosele in specificul sarbatorii de Halloween este sa le transformi in cranii cu creierul "la vedere". Deseneaza ambalajele de hartie cu diverse chipuri. Pune frisca intr-un pos si decoreaza suprafata brioselor cu circumvolutiunile specifice creierului.

Briose pisicute

briose-pisici

Nu toate gustarile sau preparatele de Halloween trebuie sa fie inspaimatatoare. Poti opta si pentru decorararea brioselor cu pisicute, folosind ciocolata si creioane alimentare colorate.

Briose mumii

briose-mumii

Briosele cu ciocolata se pot transforma, cu usurinta, in cele mai savuroase mumii, cu ajutorul catorva bomboane colorate si al martipanului. Taie martipan alb fasii late de 0.5 cm si decoreaza suprafata brioselor cu ele. Pune-le in aceeasi directie si nu le suprapune. Este important sa se vada si aluatul brioselor printre fasii. Monteaza bomboane colorate pe post de ochi.

Briose cu insecte

briose-insecte

Acopera suprafata brioselor cu glazura de diferite culori. Inarmeaza-te cu cat mai multe bomboane colorate, dar si cu un creion alimentar de culoare maronie sau neagra. Pune cate 2-3 bomboane de diferite nuante pe fiecare briosa. Cu ajutorul creionului, traseaza 3-4 picioare pe fiecare parte a bomboanelor pentru a le transforma in mici gargarite sau insecte.

Briose ochi sangeranzi

briose-ochi

Ochii sangeranzi nu pot lipsi dintre decorurile pe care le "coci" brioselor pentru Halloweenul din acest an. Imbraca briosele in martipan sau glazura alba. Coloreaza putina frisca sau glazura in albastru, maro sau verde, pentru a crea irisii ochilor. Asaza in mijlocul fiecarui iris cate o bomboana mica de ciocolata, pe post de pupila. Apoi, cu un creion alimentar rosu, incepe sa trasezi dungi pe suprafata alba, pentru a crea senzatia ca ochiul sangereaza.

Briose lilieci

briose-lilieci

Briosele pot fi transformate in lilieci sau bantuite de lilieci, in functie de preferinte. Daca vrei sa le transformi in lilieci, atunci imbraca suprafata lor in glazura alba sau crem, decupeaza doua bucati de ciocolata pe post de aripi si infige-le in briosa, una langa cealalta. Monteaza doua bomboane rosii cu picatele negre pe post de ochi. Daca vrei ca briosele sa fie doar bantuite, atunci decupeaza lilieci de mici dimensiuni din hartie neagra, lipeste-i de niste betisoare sau scobitori subtiri si infige-i din loc in loc in briose.

Briose bufnite

briose-bufnite

Transforma fiecare briosa in cea mai simpatica bufnita de Halloween. Topeste doua tipuri de ciocolata: alba si neagra. Formeaza cercuri mai mari din ciocolata neagra topita, pe hartie cerata sau de copt. Separat, formeaza cercuri din ciocolata alba, cu un diametru mai mic decat cele facut din cea neagra. Dupa ce s-au intarit, asambleaza-le, punand cercurile albe peste cele negre.

Lipeste-le cu putina crema sau ciocolata topita. Asaza-le pe briose, unele langa altele, pentru a forma ochii, iar sub ele pune o bomboana colorata pe post de nas. In colturile interioare ale ochilor, lipeste cate o bomboana mica de ciocolata.

Ce alte idei de briose de Halloween mai ai? Cum crezi ca le mai putem decora pentru a fi in spiritul acestei sarbatori? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete halloween

Articole recomandate

Citeste si despre