Adauga data nasterii copilului pe Linia Dezvoltarii >

Leucoreea la copilul de 5 ani

30 Aprilie 2013


 

Secretia (leucoreea) remarcata prin prezenta petelor galbui pe chilot reprezinta cel mai probabil expresia clinica a unei vulvo-vaginite, insa, fara un consult ginecologic nu se poate stabili un diagnostic de certitudine.

Pe langa faptul ca sunt multi germeni implicati in aceste vulvo-vaginite care dau secretii vaginale asemanatoare, mai intervine si rezistenta diferita a tulpinilor aceluiasi germene impotriva anumitor medicamente.

De aceea, pentru un diagnostic corect si o conduita terapeutica adecvata este necesar efectuarea unui consult ginecologic cu examen citobacteriologic din secretia vaginala sau cultura cu antibiograma.

In caz contrar, medicatia "dupa ureche" poate intr-o prima faza sa amelioreze simptomele dar fara eliminarea infectiei, ducand la recidive, cu afectarea trenanta a mucoasei genitale, ba chiar la rezistenta la diverse antibiotice, ceea ce face uneori ca tratarea eficienta a acestor afectiuni sa fie foarte dificil de realizat.

Chiar daca sunt intrunite toate conditiile de igiena necesare, exista diverse moduri prin care o fetita poate fi afectata de o vulvo-vaginita, cele mai frecvente modalitati fiind modificarea mediului vaginal cu favorizarea transformarii germenilor ubicuitari (existenti in mod obisnuit la nivelul mucoasei genitale) in germeni patogeni (care dau manifestari clinice prin inmultire exagerata) – un exemplu in acest sens reprezentandu-l vulvo-vaginita candidozica.

Fiind minora, va fi consultata numai in prezenta dumneavoastra; de asemenea, daca nu a intretinut relatii sexuale, examenul citobacteriologic se va face cu recoltarea probei de la nivelul labiilor, iar in loc de tuseu vaginal se va efectua tuseu rectal.

dr. Ciprian Pop-Began
- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Detalii specialist

Invata alaturi de copilul tau cantecele speciale pentru Ziua Copilului despre copilarie

Sanatate si Ingrijire

Dezvoltare si Comportament

Citeste si despre:

COMENTARII

Evenimente

AFLA MAI MULTE

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul