Despre joc, joaca si cum ne distram in familie de Sarbatori

/ / Modificat: 2016-12-19
Despre joc, joaca si cum ne distram in familie de Sarbatori

Viata de parinte iti impune sa fii mai curios, mai destins si mai dispus la joc si la joaca: vrei, nu vrei, iti vei face timp din primele clipe sa inveti alaturi de copilul tau si sa ii reamintesti si copilului din tine cat de important sa imparti distractia cu cei din jur. De Craciun, profita de zilele libere ca sa te intorci in copilarie si sa transformi timpul petrecut in casa intr-o perioada de relaxare si veselie.

Sa luam de exemplu miracolul de a da forma tuturor traznailor pe care ti le imaginezi. Exercitiu bun pentru mobilitatea manutelor, balsam sigur pentru nervi si sursa constanta de uimire, modelajul este una dintre cele mai simple activitati de incercat cu un copil, oricat de mic. Nu ai nevoie decat de un pachet de pasta de modelat adecvata pentru copii – Play-Doh de pilda este non-toxica, non-iritanta si usor de curatat de pe suprafete si este garantat ca ii va fascina pe cei mici pentru multa vreme.

Winter_Penguin

Pe masura ce cresteti impreuna si intrati tot mai mult in universul povestilor citite, vazute si imaginate, te poti folosi de personajele indragite de copilul tau ca sa incercati impreuna activitati mai complexe: desenat, colorat, decupat si lipit. Foloseste-te de personajele iubite de cei mici, de pilda poneii din universul magic My Little Pony, care vin intr-o gama variata de carti de povesti si de activitati, jucarii, jocuri si softuri educationale. Astfel, cunostintele sunt acumulate tot in joaca si usor de impartasit si de experimentat cu alti copii.

hasbro

Si, pentru ca nu toti copiii sunt captivati de magie, exista multe cai de a ii provoca pe micii exploratori, preocupati de “cum” si “de ce”, care de dimineata si pana seara ar face si desface, ar construi pana in tavan doar ca a doua zi sa o ia de la capat. Cand e greu sa alegi intre o jucarie masina si o jucarie robot, alege robotul Transformers care se transforma in masina si invers, in cateva miscari, pentru ore de construit, curse de masini si cucerit universul!

optimus_prime

Mai tarziu, cand copiii cresc si prefera sa petreaca mai mult timp cu prietenii, poate e momentul sa ii lasi sa exploreze pe cont propriu. Le poti oferi jocuri de echipa, bune si pentru interior si pentru afara, cum ar fi blasterele Nerf, si sa ii urmaresti cum comunica, fac strategii si au grija de prietenii lor. Exact cum i-ai invatat.

blasters

Niciodata nu e simplu dar, cu cat esti mai deschis sa (re)inveti si sa experimentezi, timpul petrecut cu copiii va poate creste frumos si pe unii si pe altii. Relatia parinte – copil nu e uni-directionala, frecvent cei mici vor sti sau vor intelege lucrurile mai bine decat noi, te vor provoca sa gandesti, sa te intrebi si sa te pui serios pe joaca.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii copii Jocuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre