Frica de injectie la copil, cum o depaseste?

/ / Modificat: 2013-05-13
Frica de injectie la copil, cum o depaseste?

art_1_vaccinInjectiile sunt pentru multi copii un cosmar de care fug cat ii tin picioarele. Nu numai ca le este frica de medic, dar daca mai vad si acul ori seringa in fata deja intra in panica si incep sa tipe si sa planga. Astfel ca, injectiile se sfarsesc adesea prin crize de isterie greu de stapanit. Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a-l ajuta pe copilul tau sa suporte mai usor injectiile!

Pregateste-l dinainte!

Explica-i copilului motivul pentru care trebuie sa faca injectia. Vorbeste-i cu ceva timp inainte despre ceea ce se intampla in cabinetul doctorului. Acesta trebuie sa stie la ce sa se astepte! Ofera-i exemple concrete si spune-i ca acel vaccin il va ajuta sa nu sufere, sa nu il mai doara burtica, capul si alte parti ale corpului.

Spune-i ca este in regula sa fie speriat si sa planga, dar incurajeaza-l tot timpul sa fie calm, pentru ca nimic rau nu i se va intampla. Asigura-l ca vei fi tot timpul langa el!

Fii calma si relaxata!

Uneori parintii sunt mai speriati decat copiii cand vine perioada in care trebuie sa faca vaccinuri sau injectii. Este important sa iti pastrezi calmul in fata lui si sa fii sigura pe tine.

Daca micutul vede ca esti speriata sau ingrijorata, va crede ca i se intampla ceva rau. El va prelua din anxietatea ta si se va speria mai tare. Fii relaxata si chiar zambitoare sau amuzanta!

activitate_distractie_bebelusi_mingePlanifica joaca dupa injectie!

Planifica o activitate amuzanta dupa ce mergeti la medic. Spune-i de dinainte ca dupa ce face injectia veti merge in parcul de distractie sa se joace si sa se dea in masinute. Acesta se va concentra mai mult pe aceasta activitate si va trece mai usor prin intepatura acului.

Distrage-i atentia la momentul injectiei!

Pune-l sa cante, sa se uite la tine si sa recite o poezie etc. Nu il lasa sa se uite la cum i se face injectia. Fa o gluma sau spune-i un banc care sa il faca sa rada.

Lauda-l dupa ce face injectia!

Chiar daca plange un pic sau nu, important este sa il incurajezi continuu. Spune-i cat de bucuroasa esti ca a fost atat de curajos si ca esti mandra de el in acest sens.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frica doctor copii Frica copii Vaccinare copii Emotii copii

Articole recomandate

Citeste si despre