Noul Mercedes-Benz CLASA B: pentru siguranta copilului tau

/ / Modificat: 2012-05-04
Noul Mercedes-Benz CLASA B: pentru siguranta copilului tau

Noul Mercedes-Benz CLASA B: pentru siguranta copilului tau

Atunci cand esti parinte, siguranta copilului tau devine una dintre prioritatile zilnice.

De la securizarea colturilor si prizelor din casa, pana la grija la locurile de joaca din parc si calatoriile cu masina, atentia constanta este esentiala in ingrijirea unui copil. De aceea, a calatori impreuna cu acesta in masina reprezinta o responsabilitate majora, iar un autoturism echipat cu cele mai avansate sisteme de siguranta este necesar fiecarei familii.

Noul Mercedes-Benz CLASA B este prevazut cu cele mai noi tehnologii de siguranta menite sa minimalizeze riscurile de accidente si sa sporeasca confortul celor aflati in masina.

CLASA B dispune in dotare standard de un sistem de asistenta/avertizare pentru coliziuni (Collision Prevention Assist) si de un sistem adaptiv de franare, Brake Assist. Sistemul Collision Prevention Assist asigura atentionarea vizuala si acustica si pregateste sistemul de franare pentru performanta maxima in cazul in care masina se indreapta periculos spre un alt autovehicul sau obstacol. Acest sistem are un impact semnificativ pentru reducerea accidentelor in trafic si pentru confortul la condus.

In plus, sistemul PRE-SAFE®, disponibil in exclusivitate in clasa compacta pentru noua CLASA B, pretensioneaza centurile, inchide automat geamurile si trapa si repozitioneaza scaunul pasagerului din dreapta in cea mai sigura pozitie in caz de impact. Pentru ocupantii din spate sunt oferite standard centuri pretensionate reglabile pe inaltime, iar airbagurile laterale sunt optionale, astfel incat copilul tau sa se afle in permanenta in siguranta.

Un alt avantaj este scaunul de copii integrat si sistemul de recunoastere automata a acestuia. Soferul si pasagerul sunt protejati de noi airbaguri laterale, care acopera intreaga parte laterala a corpurilor. De asemenea, pentru un plus de siguranta, autoturismul este dotat si cu airbaguri cortina pentru protectia capului.

De asemenea, pe langa toate detaliile legate de materialele exclusiviste ale interiorului, cusaturi sau sistemul de iluminare ambientala, spatiul rezervat pasagerilor din spate este acum mai mare si le permite pasagerilor din spate libertate mai mare de miscare, astfel incat copiii mai energici se pot bucura si mai mult de calatorie.

Pe langa imbunatatirea sistemelor de siguranta, noua CLASA B dispune de o tehnologie ce permite un consum de carburant cu pana la 21% mai mic decat modelele din gama anterioara.  Cu noul Mercedes-Benz CLASA B, poti economisi bani pentru pusculita copilului tau datorita celor doua versiuni diesel ce au un consum mediu de 4,4 litri pentru 100 de km fata de 5,2 litri, valoarea de consum a predecesorilor.

Mai mult, noua CLASA B dispune si de un sistem multimedia de ultima generatie. De la volanul masinii poti accesa pagini de Internet, poti folosi sistemul de comanda vocala LINGUATRONIC si te poti ghida cu ajutorul unuia dintre cele doua sisteme de navigatie. Iar datorita sistemului COMAND Online, poti folosi diverse aplicatii preinstalate, printre care si "Weather" care te va ajuta sa alegi tinuta potrivita pentru copilul tau in functie de vremea de afara.

Mai multe detalii despre noua CLASA B pe Mercedes Benz.ro CLASA B

Urmareste acum spotul Mercedes-Benz CLASA B si vei vedea cum actioneaza sistemul de avertizare pentru coliziuni si sistemul adaptiv de franare in situatia unui posibil accident.

Ce trebuie sa stii cand utilizezi scaunul de masina pentru copil!

Alege scaunul auto potrivit varstei copilului

Scaunele de masina pentru copii existente pe piata se impart in mai multe categorii, adecvate fiecarei varste a copilului.

Astfel, exista scaune auto:

  • pentru bebelusi (nou-nascuti + bebelusi);
  • convertibile (bebelusi + copii pana in 2-3 anisori);
  • mai mari, cu centuri si vesta de siguranta (copii peste 3 anisori).

Toate tipurile de scaun ar trebui sa fie dotate cu centuri de siguranta si sisteme de prindere rezistente, astfel incat micutul tau sa fie in deplina siguranta in timpul calatoriei cu masina.

Alege un scaun de masina de calitate

Foto: babyology.com.au

Evita sa refolosesti scaune auto vechi sau sa cumperi unele la mana a doua. Siguranta copilului tau depinde de calitatea si starea in care se prezinta scaunul la momentul folosirii.

Exista cateva marci de scaune auto preferate de majoritatea mamicilor (Chicco, Bertoni, Graco, Brevi, Bebe Confort), care si-au dovedit, in timp, utilitatea si rezistenta.

Investitia intr-un scaun auto de calitate reprezinta investitia in sanatatea si siguranta copilului tau.

Monteaza corect scaunul auto in masina

Instalarea corecta a scaunului auto pentru copii este o problema frecventa, specialistii sustinand ca, in majoritatea cazurilor, aceste dispozitive sunt pozitionate si fixate gresit, iar copiii aflati in ele sunt expusi unor pericole foarte mari.

Monteaza intotdeauna scaunul de masina pe bancheta din spate, in zona de mijloc. In acest fel, copilul este protejat de eventualele impacturi laterale.

Pozitioneaza scaunul auto in sensul opus mersului masinii. In aceasta pozitie, micutul trebuie sa stea cu fata spre spatele masinii. Specialistii sustin ca este una dintre pozitiile cele mai sigure, care protejeaza eficient copilul la un eventual impact.

Fiecare scaun auto pentru copii vine insotit, la cumparare, de un manual de instructiuni pentru utilizarea si montarea lui corespunzatoare in masina. Urmareste cu atentie pasii prezentati in manual si asigura-te ca scaunul este montat corect la fiecare utilizare, in toate sistemele de prindere de care dispune. Dupa terminarea fixarii lui, trage un pic de el pentru a vedea daca se misca sau iese din anumite cleme sau sisteme de prindere. In momentul in care este montat corect de bancheta, nu ar trebui sa se deplaseze mai mult de 2 cm in fata sau in spate, atunci cand tragi usor de el.

Dupa ce asezi copilul in scaun, asigura-te ca toate centurile, hamurile ori sistemele de prindere a copilului cu care este dotat scaunul sunt puse corect. Specialistii avertizeaza ca o mare greseala a parintilor este aceea ca lasa centurile prea largi dupa asezarea micutilor in scaun, de frica sa nu ii stranga prea tare sau incomodeze. Este extrem de important ca acestea sa fie stranse suficient de tare, dar nu intr-atat incat sa ii afecteze respiratia, pentru a-l tine pe copil imobilizat corespunzator in scaun in cazul unui impact.

Tu ce fel de scaun auto ai ales pentru copilul tau? Stii vreun secret in montarea lui? Impartaseste-ne experienta ta cu scaunele de masina pentru micuti, dar si sugestiile si sfaturile tale, in sectiunea de comentarii!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scaune auto copii Siguranta copii masina Alegere scaun auto copii

Articole recomandate

Citeste si despre