Fontanela si administrarea de Vigantol

/ / Modificat: 2014-09-23
Fontanela si administrarea de Vigantol
Intrebare:

- Am si eu un baietel de 1 an si o luna, perfect sanatos, dar am o nelamurire de foarte multa vreme in legatura cu fontanela si administrarea de Vigantol. Lui i s-a inchis fontanela destul de repede, sau oricum era punctiforma de la 2 luni, iar medicul de familie mi-a zis sa nu-i mai dau Vigantol, in schimb pediatrul a zis ca indiferent de momentul inchiderii ei, trebuie sa-i dau Vigantol, mai ales in lunile de iarna. Eu i-am dat zilnic cate o picatura pana pe la 6 luni, apoi vara am stat mereu la aer si la soare si ii dadeam cand imi aduceam aminte, si acum de vreo 2 luni nu i-am mai dat iar deloc. Cum sa procedez?

Raspuns:

Citeste articolul Fontanela bebelusului

Raman la parerea conform careia administrarea Vigantolului este necesara si utila pana la varsta de un an si jumatate indiferent de momentul in care se inchid fontanelele, cu administrare zilnica.

Pana la varsta de 5 ani se recomanda administrarea acestui produs in lunile cu "r" (adica excludem perioada mai-august, perioada in care soarele este destul de eficient si suficient pentru a suplini absenta administrarii acestui produs).

In situatia in care nu ati administrat acest preparat, va recomand un consult pediatric pentru a verifica in ce masura totusi calciul s-a absorbit si fixat corespunzator in organismul micutului.

Una dintre cele mai frecvente afectiuni datorate lipsei de fixare a calciului fiind rahitismul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre