Curatenia excesiva cat timp ai un copil mic

/ / Modificat: 2009-04-23
Curatenia excesiva cat timp ai un copil mic





   

Curatenia excesiva cat timp ai un copil mic poate dauna copilului tau pe termen lung. Sunt mamici care sterg manutele bebelusului la fiecare doua minue. Sunt si mamici care se uita dezolate la praful de un deget strans pe mobila si ofteaza din greu, gandindu-se ca nu vor ajunge niciodata sa aiba 15 minute libere pentru un pic de curatenie prin casa.

Ambele mamici se pot relaxa: oamenii de stiinta spun ca un pic de mizerie ajuta copiii pe termen lung. Chiar daca acum raceste mai des decat cei de-o varsta cu el care traiesc in case imaculate, pe termen lung va fi ferit de astm si alergii.

In ultimele decenii, aceste probleme cronice au cunoscut o crestere exponentiala in lume, in special in tarile dezvoltate. Specialistii au ajuns la concluzia ca aceasta situatie este determinata de micsorarea numarului membrilor unei familii obisnuite si cresterea standardelor de curatenie.

Ambele circumstante ii expun pe copii la mai putini germeni, asa ca sistemul lor imunitar, in curs de dezvoltare, nu are exercitiu in lupta cu virusii.

Drept rezultat, sistemul lor imunitar incearca sa se faca folositor, asa ca vede substante inofensive precum polenul si praful drept intrusi, si asa se nasc alergiile si astmul. Folositor pentru sistemul imunitar al bebelusului este si un animal de casa, care expune copilul la germeni relativ inofensivi si care-i intaresc imunitatea pe termen lung.

Alexandra Ilie

Redactor Copilul.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre