Copilul meu vrea mereu in brate!

/ / Modificat: 2009-10-08
Copilul meu vrea mereu in brate!
Intrebare:

- Am o fetita de 1 an si 10 luni. Problema este ca vrea tot timpul in brate, iar orice ii spun nu da rezultate. Plange si nu se opreste. Ce sfaturi imi puteti oferi? Multumesc!

Raspuns:




 

In primul rand e bine sa-i explicati motivele pentru care nu poate sta tot timpul in brate. Trebuie sa faceti de mancare, curatenie sau alte treburi. In plus, nu se poate juca doar la dumneavoastra in brate. Incercati sa-i atrageti atentia asupra jucariilor cu care nu se poate juca din aceasta postura.

Daca aveti ceva de facut si nu va lasa, o puteti lasa pe canapea, pe un scaun sau oriunde va poate vedea, explicandu-i ca acum trebuie sa faceti acel lucru, iar apoi va intoarceti la ea. Pana atunci poate sta si singura pe scaun, canapea etc.

In acest sens ii puteti da si o jucarie, cu care sa se joace pana terminati treaba. Daca plange in continuare, o puteti duce in alta camera, spunandu-i ca are de ales intre a sta in aceeasi camera cu dvs. sau in alta, pana terminati.

Va simti ca alegerea este a ei si ca detine controlul. Daca tot plange, va sta cu siguranta in alta camera, pana se va opri din plans. Chiar daca va terminati treburile in acest timp, nu mergeti la ea.

Inainte de toate, este important sa-i explicati ca o iubiti si ca stiti cat de mult va iubeste si ea, ca v-ar placea sa puteti sta tot timpul impreuna, insa nu se poate. Ea este o fetita care are jucarii cu care se poate juca si ca dumneavoastra sunteti mamica ei, dar aveti si treburi de facut in casa.

Treptat va accepta ca nu este si nu poate sta tot timpul lipita de dumneavoastra si va renunta la plans.

Multa rabdare si succes!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre