Un copil si un bebelus pot sa doarma in aceeasi camera?

/ / Modificat: 2012-01-10
Un copil si un bebelus pot sa doarma in aceeasi camera?





   

Daca ai un copil mic si un nou nascut, si putin spatiu in casa, sunt sigura ca te-ai gandit daca un copil si un bebelus pot sa doarma in aceeasi camera fara incidente. Problema este un pic mai complicate decat un raspuns da sau nu asa ca citeste mai departe pentru a afla!

E mai bine ca in primele luni bebelusul sa doarma in camera ta

In primele luni dupa ce bebelusul s-a nascut, este recomandabil ca micutul sa doarma in aceeasi camera cu parintii. Acest lucru este de preferat nu numai pentru ca reduce riscul sindromului mortii subite, dar si pentru ca este mai comod deoarece bebelusii tind sa se trezeasca de cateva ori pe noapte pentru a fi alaptati, in prima parte a vietii lor.

Dormitul impreuna cu copilul tau este in regula doar daca nu esti fumatoare, nu consumi bauturi alcoolice si nu iei droguri, nu esti supraponderala si nu esti extrem de obosita. Ca o alternativa, poti sa pui patutul copilului langa patul tau.

Dupa ce trece aceasta etapa, daca si copilul si bebelusul dorm bine impreuna, nu exista nicio problema in a-i pune sa doarma amandoi in aceeasi camera. Problemele apar daca se trezesc frecvent si impiedica somnul celuilalt.

De asemenea, ora la care adorm poate diferi in functie de varsta, ceea ce poate crea mici neplaceri.

Ai grija totusi ca copilul mic, nesupravegheat, sa nu il "hraneasca" pe bebelus cu diferite jucarii inadecvate prin barele patutului. Pe de alta parte, faptul ca cei doi dorm impreuna le poate intari legatura si pot crea senzatia de confort si securitate mai tarziu, cand vor fi un pic mai maricei.

Citeste si Cat si cum doarme bebe?.

Alexandra Ilie

Redactor Copilul.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre