Studiu: Este buna berea fara alcool in timpul alaptarii?

/ / Modificat: 2019-03-12
Studiu: Este buna berea fara alcool in timpul alaptarii?

Studiul, realizat de cercetatori de la Spitalul Doctor Peset (Valencia) si de la Universitatea din Valencia, a analizat 80 de femei sanatoase, care au nascut copii cu greutatea corecta.

Cercetatorii au inclus 660 mililitri de bere fara alcool pe zi, in dieta a jumatate dintre femeile care au participat la studiu.

Potrivit autorilor cercetarii, aceasta bautura este benefica atat pentru mame, cat si pentru bebelusii hraniti la san, deoarece a crescut cu 30% capacitatea antioxidanta a laptelui matern.

Pilar Cardoner, cercetator si seful sectiei de Pediatrie la Spitalul Doctor Peset, a declarat ca s-a demonstrat ca un aliment bogat in antioxidanti, cum ar fi berea fara alcool, poate modifica capacitatea antioxidanta a laptelui si, astfel, reduce riscul ca cei mici sa sufere de boli cardiovasculare.

Puterea antioxidantilor

Antioxidantii sunt substante care pot anula efectele nocive ale radicalilor liberi din celule. Ei ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, a unor tipuri de cancer si a unor afectiuni neurologice.

Antioxidantii prezenti in laptele matern se gasesc si in fructe si legume proaspete cum ar fi kiwi, mango, ananas, portocale, pepene galben, rosii, broccoli, piper, dovleac, conopida sau morcovi. De asemenea, in uleiul de masline, germenii de cereale si nuci.

O dieta echilibrata, cea mai buna hrana in timpul alaptarii

In timpul alaptarii nu este necesara o dieta speciala sau vitamine. Ideal este ca orice femeie care alapteaza sa aiba o dieta echilibrata, ca si in orice alt stadiu al vietii: o baza de cereale si legume completate cu fructe in cantitati mai mici, carne si peste.

Ceea ce se recomanda femeilor care alapteaza este un supliment de iod, deoarece necesitatile acestui element cresc in timpul sarcinii si triplu in timpul alaptarii, din cauza efortului suplimentar pe care trebuie sa il faca tiroida femeii.

Un studiu spune ca daca mama bea alcool in timpul alaptarii, dezvoltarea cognitiva a fatului poate fi afectata. Efectele sunt diferite in functie de stadiul sau varsta analizate.

Datele studiului arata ca alcoolul din laptele matern poate determina mai putina cunoastere la cei mici. Studiul a investigat 5.107 de copii australieni la fiecare doi ani, pana cand au implinit 11 ani. Rezultatul a constatat ca micutii ale caror mame consumau alcool in perioada sarcinii si alaptarii au avut scoruri mai mici la rationamentul nonverbal, la 6 si 7 ani.

In plus, cercetatorii au constatat, de asemenea, ca declinul capacitatii cognitive a fost redus atunci cand copiii au fost evaluati la varsta de 11 ani. De aceea, recomandarile specialistilor este ca femeia sa evite consumul de alcool in timpul sarcinii si alaptarii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Alcool in alaptare Alaptare bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre