S-a aprobat primul medicament pentru depresia postpartum

/ / Modificat: 2019-03-21
S-a aprobat primul medicament pentru depresia postpartum

FDA (Food and Drug Administration) a aprobat pentru prima data un medicament indicat pentru tratamentul depresiei postpartum, afectiune care apare dupa nastere.

Este vorba de Brexanolone, care va fi vandut in Statele Unite sub numele de Zulresso.

Studiile clinice au demonstrat ca functioneaza in cateva ore pentru a trata simptomele depresiei postpartum, o boala mintala grava care afecteaza una din sapte mame dupa nastere.

Un medicament restrictionat

Medicamentul nu pare sa fie foarte accesibil, cel putin pentru moment. Este vorba despre o perfuzie care se aplica timp de 60 de ore, adica doua zile si jumatate, si necesita acordul pacientului.

Un inconvenient este, insa, pretul, deoarece tratamentul va costa intre 17.000 si 30.000 de euro, potrivit Sage Therapeutics, compania care a infiintat-o.

Ei au raportat, de asemenea, ca acest medicament va fi disponibil la sfarsitul lunii iunie in Statele Unite, numai printr-un program restrans denumit "Programul de atenuare si evaluare a riscurilor" (REMS), care impune administrarea medicamentului de catre un furnizor de servicii medicale, intr-un centru de sanatate certificat, a precizat FDA intr-un comunicat de presa care anunta aparitia medicamentului.

"Depresia postpartum este o boala care, atunci cand este severa, poate fi fatala. Femeile pot avea ganduri care le determina sa-si faca rau sau sa-i raneasca pe copiii lor", a afirmat Tiffany Farchione, director interimar al diviziei de produse psihiatrice a Centrului de Evaluare a Medicamentelor din cadrul Administratiei pentru Alimente si Medicamente.

Actioneaza in 48 de ore

Avantajul medicamentului este ca actioneaza foarte repede, la doar doua zile dupa administrare, in timp ce antidepresivele traditionale isi fac efectul in saptamani sau luni. Printre efectele sale secundare s-au observat unele forme usoare de cefalee, ameteli sau somnolenta excesiva.

Depresia postpartum afecteza mai multe femei decat se crede, impiedicandu-le sa fie fericite dupa nastere. Este o afectiune care necesita mai multa atentie la controalele postpartum pentru a identifica semnele care indica prezenta ei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Depresie postpartum

Articole recomandate

Citeste si despre