Pediatrul Mihai Craiu, avertisment pentru parinti. Gestul aparent inofensiv care iti pune copiii in pericol

/ / Modificat: 2023-03-02
Pediatrul Mihai Craiu, avertisment pentru parinti. Gestul aparent inofensiv care iti pune copiii in pericol

Medicul pediatru Mihai Craiu i-a obisnuit deja pe parintii din Romania cu sfaturi si informatii pretioase pentru ingrijirea copiilor si pentru mentinerea unei stari bune de sanatate. Acum, doctorul care a initiat Spitalul Virtual pentru Copii a lansat un avertisment cu privire la un gest aparent banal care pune in pericol bunastarea copiilor si a intregii familii.

Dr. Craiu a tinut sa traga un semnal de alarma cu privire la riscul de contaminare cu bacterii periculoase din interiorul vasului de toaleta, oricat de curat ar fi acesta. Intr-o postare pe pagina Spitalul Virtual pentru copii. Mihai Craiu a explicat ca, oricat de curata ai pastra baia si oricat de des ai curata si dezinfecta vasul de toaleta, in interiorul acestuia se regasesc bacterii periculoase atunci cand sunt proiectate in afara acestuia odata cu particulele invizibile de apa ce ajung in incapere de fiecare data cand tragem apa. Ce este de facut? Foarte simplu. Capacul vasului de toaleta trebuie sa fie mereu coborat atunci cand nu este folosit si mai ales cand tragem apa.

In momentul in care tragem apa la toaleta, apa din bazinul de colectare ajunge cu mre viteza in vasul de ceramica si antreneaza bacteriile care se afla pe peretii interiori ai acestuia si, mai ales sub „buza” vasului, zona care este mai greu accesibila si, implicit, mai greu de curatat.

„Atunci cand tragem apa la aceste toalete moderne, va lua nastere un nor de particule foarte fine, invizibile cu ochiul liber. Cercetatorii americani au dovedit, cu ajutorul unor lasere de mare energie, cum apare acest nor de aerosoli, imediat dupa ce tragem apa.

Pentru copiii mici acest nor este si mai periculos deoarece concentratia maxima de aerosoli (ce pot cara virusi gripali sau SARS-CoV-2 sau alte virusuri cu manifestare digestiva, cum este norovirusul) apare imediat, la o inaltime mica, in vecinatatea toaletei. Solutiile?

Cea mai simpla ar fi sa lasam capacul de la vasul de WC inainte de a trage apa. Apoi lampile de ultraviolete si aerisirea frecventa a camerelor de toaleta. Si nu in ultimul rand spalatul pe maini dupa ce am fost la toaleta”, puncteaza dr. Mihai Craiu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pediatru Dr mihai craiu Pericol copii

Articole recomandate

Citeste si despre