Ministrul Sanatatii: "Suntem pe primul loc la operatiile de cezariana, dar nu stim sa ne spalam pe maini"

/ / Modificat: 2018-12-10
Ministrul Sanatatii:

Romania se afla pe primul loc intr-o satistica referitoare la numarul de operatii de cezariana, care reprezinta intre 60 si 70% din numarul de nasteri, ceea ce ingreuneaza activitatea de mentinere a igienei in salile de operatii, sustine ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

In opinia ministrului, nu trebuie demolate spitalele pe motiv ca "stau microbii in pereti", ci trebuie respectate regulile "incepand de la banalul spalat pe maini".

"Nu o sa obosesc sa spun acest lucru. Stiu ca am fost ironizata in luna august, cand am spus ca este un lucru esential sa te speli pe maini si ca nu stim sa facem asta. Ma refer la personalul din spitale. Insist in continuare: trebuie sa invatam sa ne spalam corect pe maini, mai ales cand lucram intr-o maternitate. Apoi, mai este un aspect: noi suntem pe primul loc intr-o statistica deloc onoranta referitoare la numarul de cezariene, adica avem foarte multe, intre 60 si 70%. Cu siguranta este foarte greu sa faci cezariene pe banda rulanta si in acelasi timp sa mentii igiena in sala de operatii. Si asta este o problema. Si nu ma feresc sa o recunosc public," a declarat ministrul Sanatatii, potrivit digi24.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul sanatatii Spital Maternitate Cezariana

Articole recomandate

Citeste si despre