Ministrul Sanatatii, dupa sapte decese cauzate de gripa: Nu putem vorbi despre o epidemie

/ / Modificat: 2019-01-15
Ministrul Sanatatii, dupa sapte decese cauzate de gripa: Nu putem vorbi despre o epidemie

Dupa sapte decese cauzate de gripa, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca, in acest moment, nu se poate vorbi despre o epidemie si nici nu a fost anuntata ca vreun spital a intrat in carantina.

"Nu putem vorbi despre o epidemie de gripa in acest moment, este vorba despre o circulatie mai intensa a virusului gripal. E adevarat ca spitalele sunt luate cu asalt in acest moment, dar fiecare are posibilitatea sa limiteze vizitele in spital in aceasta perioada. Nu mi s-a adus la cunostinta ca vreun spital sa fi intrat in carantina in acest moment," a declarat Sorina Pintea, potrivit MEDIAFAX.

Aceasta a mai precizat ca circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal si au fost achizitionate 1.3000.000 de doze de vaccin. 100.000 de doze sunt inca in stoc

Statul acopera vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populatiei: personal medical, bolnavi cronici, batrani si femei gravide.

Pana la data de 30.12.2018 au fost vaccinate antigripal 1.187.159 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Conform unui studiu facut public la jumatatea lunii decembrie 2018, 52% dintre romani se declara pro-vaccinare, insa aproape 60% nu s-au vaccinat niciodata impotriva gripei. 45% dintre dintre participantii la studiu considera ca ar fi necesare mai multe campanii de informare, iar aproape 5% dintre respondenti au spus ca nu stiau ca exista vaccinuri impotriva gripei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Pericol gripa Epidemie gripa

Articole recomandate

Citeste si despre