Ministrul Sanatatii: "Copiii trebuie să evite locurile de joaca aglomerate!"

/ / Modificat: 2020-03-13
Ministrul Sanatatii:

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, le sugereaza parintilor sa tina departe copiii de locurile de joaca, mai ales daca sunt aglomerate. 

Acesta face referire la dovezile recente care sustin ca noul coronavirus poate ramane pe suprafete din diferite materiale pentru ore si chiar zile.

"Dovezile curente sugereaza ca noul coronavirus poate ramane pe suprafete din diferite materiale pentru ore si chiar zile. De aceea este recomandata ca masura de precautie evitarea atingerii acelor suprafete care vin in contact cu un numar mare de persoane. Daca totusi facem asta, atunci trebuie sa ne spalam apoi imediat pe maini," este mesajul distribuit pe Facebook de Ministerul Sanatatii, vineri dimineata.

Sfaturi de la ministrul Sanatatii

Ministrul mai spune ca una dintre cele mai bune masuri de preventie in contextul epidemiei de coronavirus este reducerea contactului intre persoane (distantarea sociala).

"Evitam zonele aglomerate, pastram cel putin 1 metru si jumatate distanta (cat doi pasi mari) in locurile publice fata de persoanele din jur, evitam mijloacele de transport in comun aglomerate si, daca e posibil, lucram de acasa," mai precizeaza Victor Costache, intr-o postare pe pagina de socializare.

Pentru a se evita raspandirea coronavirusului, autoritatile din Romania au decis inchiderea scolilor si gradinitelor din data de 11 martie pana pe data de 21 martie, dar perioada se poate prelungi. 

De asemenea, muzeele au fost inchise pentru public cel putin pana la 31 martie. Si activitatile culturale, stiintifice si de divertisment in spatii inchise cu peste 100 de oameni au fost restrictionate de teama extinderii epidemiei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul sanatatii Victor costache Loc de joaca

Articole recomandate

Citeste si despre