Medicul Mihai Craiu, despre sindromul hemolitic-uremic, din cauza caruia o fetita de 3 ani a murit

/ / Modificat: 2019-05-06
Medicul Mihai Craiu, despre sindromul hemolitic-uremic, din cauza caruia o fetita de 3 ani a murit

In contextul in care o fetita de 3 ani a murit la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Sfanta Maria" din Iasi, unde fusese internata cu sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria E.coli, medicul pediatru Mihai Craiu vorbeste despre aceasta boala si despre cum iti dai seama daca copilul sufera de aceasta afectiune.

"Pentru ca vremea se va incalzi si pentru ca vor aparea iarasi mai multe cazuri de diaree la copil, este necesar sa cunoastem aceasta complicatie posibil mortala a enterocolitei produse de un anumit tip special de Escherichia coli. Asa-numitele tulpini producatoare de verotoxina - STEC.

Cum recunoastem boala numita SHU (Sindrom hemolitic-uremic sau Sindrom Gasser)?

Dupa un episod de diaree (in general, dar rareori se poate si dupa alte localizari ale infectiei) cu E coli serotip O157 (si altele mult mai rar) apare boala.

Copilul dezvolta rapid anemie progresiva (e din ce in ce mai palid si mai galben - are icter din cauza anemiei hemolitice, cu distrugere masiva de globule rosii), prezinta sangerari (vanatai pe piele, epistaxis, hematurie etc) si dezvolta insuficienta renala acuta cu edeme si urina din ce in ce mai putina. Pana nu mai urineaza deloc copilul....

Un astfel de bolnav trebuie sa ajunga imediat intr-un serviciu pediatric care poate sa faca dializa, pentru a putea fi tratat corect.

Iar vor aparea emotiile. Iar vor aparea comentariile deplasate. Iarasi vor emite ipoteze apocaliptice oponentii vaccinarii", a scris medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook - Spitalul Virtual pentru Copii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr mihai craiu

Articole recomandate

Citeste si despre