Mama unui bebelus infectat la Maternitatea Giulesti povesteste prin ce chinuri a trecut

/ / Modificat: 2018-12-21
Mama unui bebelus infectat la Maternitatea Giulesti povesteste prin ce chinuri a trecut

Maternitatea Giulesti a fost redeschisa, dupa ce 45 de bebelusi veniti pe lume aici au fost infectati cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice. Si asta pentru ca personalul medical nu a respectat regulile de igiena.

27 de medici si asistente purtau bacterii chiar pe maini. Mama unuia dintre nou-nascutii infectati a povestit pentru Digi24 cosmarul prin care a trecut. Aceasta vrea sa dea spitalul in judecata, in ciuda unui avertisment lansat chiar de la un medic de la aceasta maternitate.

"Am avut noroc ca am actionat rapid. Miercuri am fost externate, iar vineri m-am prezentat la Grigore Alexandrescu cu copilul. Infectia era pe tot corpul, destul de vizibila. Am stat internate 10 zile, timp in care i s-au administrat doua antibiotice puternice, intravenos. A avut si un furuncul. Daca nu se retrageau, ar fi fost nevoie de o interventie chirurgicala, presupunand multe riscuri pentru bebelus”, a marturisit femeia care nu a dorit sa-i fie facuta publica identitatea.

Mamica a mai spus ca nimic nu dadea de banuit ca la Maternitatea Giulesti ar exista probleme grave de igiena.

"Erau dezinfectanti in saloane, curatenia era in limite normale, nu mi-a dat de banuit nimic, mai ales ca inainte sa alaptezi trebuia sa te speli pe maini cu doua solutii destul de puternice,” a povestit ea, pentru Digi24.

Vrea sa dea Maternitatea Giulesti in judecata

Femeia a ajuns cu copilul la spital la recomandarea medicului pediatru care i-a spus ca este vorba despre o infectie intraspitaliceasca. Asta dupa ce, neonatologul de la Giulesti a recomandat un tratament local pentru nou-nascut.

Acum, mama copilului spune ca va da in judecata Maternitatea Giulesti.

„Speram sa obtinem, in primul rand dreptate. Daca nimeni din cele 45 de cazuri nu merge mai departe, amenda DSP mi se pare o gluma proasta. In opinia DSP asta inseamna valoarea unui nou copil, 220 de lei - am facut un calcul. Avem medici buni, dar nu avem un sistem pus la punct. Mi-ar placea sa raspunda fiecare si poate asta este o lectie pe viitor, ca fiecare sa raspundas pentru ceea ce greseste", a spus femeia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Maternitate Maternitatea giulesti

Articole recomandate

Citeste si despre