Dr. Adrian Marinescu, AVERTISMENT: Vor fi 1.000 de cazuri pe zi afectate de coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-30
Dr. Adrian Marinescu, AVERTISMENT: Vor fi 1.000 de cazuri pe zi afectate de coronavirus

Dr. Adrian Marinescu, de la Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" a vorbit despre varful epidemiologic, dar si despre cresterea semnificativa a numarului de imbolnaviri.

Acesta crede ca se vor inregistra si 1.000 de cazuri de persoane cu COVID-19 in fiecare zi.

"Probabil undeva dupa sarbatorile pascale, probabil spre 1 mai ne vom apropia de varful epidemiologic. Asta o sa insemne un numar mare de imbolnaviri la nivel de zi. Este foarte greu de spus daca vor fi poate si 1000 de cazuri pe zi. Vorbim de imbolnavirile cu totul. Va fi o crestere importanta, se va ajunge la un platou si apoi usor, cazurile astea vor fi in scadere. E foarte greu de spus daca vor fi și cazuri severe intr-un procent apropiat de Italia pentru ca stiti bine ca in lume exista un procent care variaza destul de mult," a declarat Adrian Marinescu la Digi24.

Medicul avertizeaza ca vor exista si cazuri severe si nicio varsta nu este ferita total de forme severe de coronavirus. 

"Sigur vor fi cazuri severe, indiferent de varsta, de ordinul sutelor de cazuri grave pe zi. Acum e 2%, atunci poate fi 3% - din 100 de imbolnaviri 2 sau 3 vor duce la deces. Poate ca din 100 - 10 vor insemna forme severe. Daca facem un calcul si ne gandim ca vor fi 1.000 de cazuri pe zi inseamna ca vom putea avea 50 - 100 de cazuri severe care trebuie monitorizate in terapie. Nu exista varsta care sa fie ferita total de aceste forme severe de coronavirus," a mai precizat medicul.

Si Alexandru Rafila, presedintele Societatii de Microbiologie, este de parere ca odata cu cresterea capacitatii de testare, numarul infectiilor cu coronavirus va crestere, iar pana la finalul lunii aprilie este posibil ca in Romania  sa fie peste o mie de cazuri zilnic de COVID-19.

"Odata cu marirea capacitatii de testare va creste si numarul de cazuri. Cred ca o sa fie mai mult de 10.000 de cazuri chiar si cu aceste restrictii. Probabil spre sfarstiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic," a declarat Alexandru Rafila.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre