Copil scos din pantecul mamei pentru a fi tratat, apoi pus la loc

/ / Modificat: 2019-02-11
Copil scos din pantecul mamei pentru a fi tratat, apoi pus la loc

Copilul nenascut a fost supus unei operatii revolutionare. Fetita a fost scoasa din pantecele mamei pentru a fi tratata, iar apoi a fost pusa la loc. Procedura a fost efectuata in Marea Britanie, la Londra.

Pana acum, astfel de operatii au avut loc doar in Belgia. De aceea, medicii britanici au fost asistati de o echipa de doctori belgieni.

Pacientele au fost Bethan Simpson, o tanara de 26 de ani si fetita ei nenascuta. Potrivit ziarului The Mirror, doctorii au descoperit la analize, in cea de-a 20-a saptamana de sarcina, ca micuta are spina bifida, un defect de inchidere de os la coloana vertebrala, care ii putea afecta capacitatea copilului de a merge.

operatie-fat

"Si eu si bebelusul am trecut prin teste de lichid amniotic, RMN si nenumarate ecografii", a spus mama fetitei, potrivit The Mirror.

La 24 de saptamani a avut loc operatia, printr-o procedura revolutionara, prin care copilul a fost scos din pantece, tratat, iar apoi pus la loc. Interventia chirurgicala a fost calificata drept o mare reusita, iar starea de sanatate a copilului este foarte buna.

eco-bebe

"Simt in fiecare zi cum copilul meu se misca, nu s-a schimbat nimic. E o fetita speciala. Fiica noastra a aratat cat de mult si-a dorit aceasta viata!" a precizat tanara mama.

Bethan si sotul sau, Kieron, au avut ca prima optiune intreruperea sarcinii, apoi au aflat ca problema se poate rezolva prin aceasta operatie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil Spina bifida Operatie

Articole recomandate

Citeste si despre