Cat costa spitalizarea unui copil in Romania. Detalii uimitoare facute publice de o mama

/ / Modificat: 2023-04-20
Cat costa spitalizarea unui copil in Romania. Detalii uimitoare facute publice de o mama

Una dintre cele mai mari frici ale oricarei mame este sa ajunga vreodata cu copilul la spital. Sunt, totusi, situatii care o impun, iar in Romania in cele mai multe dintre unitatile medicale spitalizarea se transforma intr-o „aventura” traumatizanta si pentru cei mici, si pentru parinte. O mamica din Bucuresti a tinut sa faca publice neregulile sesizate dupa ce a fost internata cu baietelul ei timp de 11 zile, iar concluzia sa este una cat se poate de trista.

Femeia a stat internata cu copilul din cauza unei infectii bacteriene nespecificate. Mai mult de jumatate din numarul de zile de internare, ea si copilul au stat intr-o rezerva cu plata, la recomandarea medicului, pentru a evita contaminarea cu alte virusuri si bacterii, lucru care oricum nu s-a intamplat.

La externare, mare i-a fost mirarea cand a primit, odata cu biletul de iesire din spital si decontul pentru serviciile medicale, inclusiv cazarea pentru toate cele 11 zile, cu toate ca pentru 6 dintre ele platise suplimentar cate 250 de lei pe zi.

„Incredibil!!
Dupa 11 zile de spitalizare cu copilul, am primit la externare si decontul.
Ca sa intelegeti supararea si uimirea (nu ca nu m-as fi asteptat) priviti diferenta de pret intre cazare - 3330 ron si hrana alocata de 297 ron PENTRU 11 ZILE. Nu am consumat mancarea lor, pentru ca este execrabila, insa este BATAIE DE JOC pentru care platim lunar milioane (sute de lei - n.r.) asigurarea de sanatate.
11 zile de spitalizare din care 6 zile m-au mutat in  rezerva (la recomandarea medicului) pentru care am platit 250 lei/zi sa-mi protejez copilul de alte boli si totusi, in a 7-a zi, in rezerva fiind, a contactat infectia cu Rotavirus din spital. Ei trimit catre casa de asigurari acest decont, pentru 11 zile de spitalizare, din care 6 le-am platit eu. Asadar, matematic vorbind, trebuia decontul facut pentru 5 zile de spitalizare si nu 11. Eu am suportat celelalte zile.
Asadar, ce naiba fac casele de asigurari pentru noi?? Sugative de bani pentru care primim NIMIC”, a scris revoltata Elena Stanciu, pe contul sau de Facebook.

Femeia a facut publica si o fotografie cu biletul de decontare pe care spitalul il va trimite la Casa de Asigurari de Sanatate pentru cele 11 zile in care a stat internata cu copilul. In calcule se vede clar ca spitalul, desi a incasat 250 de lei pe zi pentru cazarea in rezerva individuala, cere si decontarea cazarii pentru respectivele 6 zile platite din buzunar de pacient.

FOTO: Freepik / Facebook Elena Stanciu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spital copii Spitale pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre