Alexandru Rafila: "Spre sfarsitul lunii aprilie vom avea mii de cazuri cu coronavirus zilnic"

/ / Modificat: 2020-03-25
Alexandru Rafila:

Doctorul Alexandru Rafila, presedintele Societatii de Microbiologie, sustine ca odata cu cresterea capacitatii de testare, numarul cazurilor de infectii cu coronavirus va creste.

Medicul a averizat ca pana la finalul lunii aprilie este posibil ca Romania sa inregistreze  peste o mie de cazuri zilnic de COVID-19. 

"Odata cu marirea capacitatii de testare va creste si numarul de cazuri. Cred ca o sa fie mai mult de 10.000 de cazuri pe zi, chiar si cu aceste restrictii. Important este daca o sa discutam de sute de cazui zilnic sau de mii de cazuri noi zilnic. Probabil spre sfarsitiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic. Romania poate ajunge la 10.000 de persone cu coronavirus" a declarat Alexandru Rafila intr-o interventie telefonica la Digi24.

Rafila a mai precizat ca stuata Romaiei este asemnatoare cu cea a Italiei sau Frantei, unde personalul medical a fost afectat de COVID-19. Spitalul din Suceava este cel mai afectat, acolo izbucnind un focar de infectii cu coronavirus, iar zeci de medici se afla in izolare. 

"Deja suntem in situatia Italiei sau Frantei ca procent. Noi avem acum aproape 1000 de persoane confirmate si 100 de persoane din randul personalului medical. Si in Franța si in Italia 10% din personalul medical este infectat. La noi ciferele sunt mai mici pentru ca suntem cu doua sau trei saptamani decalaj fata de ei. Și acolo a fost personal medical care s-a imbolnavit inca de la inceput," a completat Rafila.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr. alexandru rafila Aprilie Coronavirus Medici

Articole recomandate

Citeste si despre