Alerta la Timisoara, dupa ce 86 de elevi ai unui liceu au ajuns la spital. Ce virus ar fi dus la imbolnavire

/ / Modificat: 2024-04-04
Alerta la Timisoara, dupa ce 86 de elevi ai unui liceu au ajuns la spital. Ce virus ar fi dus la imbolnavire

 

Zeci de elevi de la un liceu din Timisoara, dar si cadre didactice, au ajuns la spital cu aceleasi simptome, zilele trecute. Medicii de la Spitalul de Copii din oras au acum o ipoteza cu privire la virusul care ar fi provocat imbolnavirea elevilor. 

Ce ar fi provocat imbolnavirea elevilor si profesorilor de la Timisoara

86 de elevi si 21 de profesori de la Colegiul CD Loga din Timisoara au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce s-au confruntat cu simptome asemanatoare. Elevii si cadrele didactice au acuzat varsaturi, dureri de stomac, febra si alte simptome digestive, iar acum medicii au si o ipoteza cu privire la imbolnavire. 

Doctorii de la Spitalul de Copii ”Louis Turcanu” din Timisoara, care i-au tratat pe o parte dintre elevii bolnavi, spun ca boala ar fi provocata de un anumit virus. Toti copiii si profesorii au acuzat aceleasi simptome, iar dupa ce au fost testati, cativa elevi au iesit pozitivi la norovirus. Dat fiind numarul mare de cazuri, se poate vorbi deja despre o epidemie in cadrul liceului. 

”Unul dintre cazuri a fost testat pentru un subtip de virus, norovirus. Ceea ce trebuie sa inteleaga lumea este ca noi nu testam, nefiind nici macar spital de boli infectioase, nu testam ce tip de virus da diareea, pentru ca tratamentul este acelasi in fiecare caz. Acest context epidemiologic special ne face sa solicitam si am si facut acest lucru, ajutor pentru a testa acest tip de virus mai particular.

Ca medic, m-am dus la inceput cu gandul la intoxicatie, dupa care am vazut ca multi dintre ei prezinta febra si atunci ne orientam din ce in ce mai mult spre o patologie infectioasa, posibil virala. Cel mai frecvent acestea sunt in mainile murdare, prin boala transmisa prin alimente sau apa”, a declarat medicul pediatru Mihai Gafencu.

Autoritatile sanitare au deschis o ancheta 

Dupa imbolnavirea celor peste 100 de persoane de la Timisoara, autoritatile au deschis o ancheta epidemiologica, pentru a afla care a fost cauza. Dintre elevii si profesorii care s-au prezentat la camera de garda cu aceleasi simptome, 15 copii au ramas internati, restul au putut pleca acasa, unde urmeaza tratament. 

In urma imbolnavirilor, cursurile liceului CD Loga au fost suspendate, urmand sa se desfasoare online pana la identificarea si eliminarea cauzei care a provocat imbolnavirile numeroase. 

FOTO: colaj

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alerta alimentara Timisoara Elevi Virus

Articole recomandate

Citeste si despre