Viata sexuala regulata pastreaza fizicul si psihicul in forma

/ / Modificat: 2006-11-08
Viata sexuala regulata pastreaza fizicul si psihicul in forma





 

Cuplurile care fac dragoste de trei ori pe saptamana arata cu patru-sapte ani mai tinere decat cele care se multumesc cu putin sau deloc, sustine neurofiziologul David Weeks, in cartea sa "Secrets of Superyoung".

Afirmatiile specialistului au la baza un studiu facut pe 3.500 de persoane, cu varste intre 30 si 101 ani. "Ingredientul-cheie ca sa aratati mai tineri este sa fiti activi. Sexul reduce stresul, aduce satisfactie si un somn mai bun", spune dr. Weeks.

Cercetatorii Merryn Gott si Sharon Hinchcliff, de la Universitatea Sheffield (Marea Britanie), au aratat si ei, printr-un studiu, ca persoanele cu activitate sexuala regulata sunt intr-o forma psihica si fizica mai buna decat cei care fac dragoste rar.

"In timpul unei partide de sex se ard cam 100 de calorii. Daca vreti sa scapati de kilogramele in plus, o viata sexuala activa este exact ceea ce va trebuie", afirma Gott. Psihologul roman Violeta Mancas, de la clinica Pet Test 3000, este de acord ca sexul poate aduce imbunatatiri atat in plan fizic, cat si psihic, cu o conditie insa: "Actul sexual trebuie sa fie de calitate. Daca partenerii nu se potrivesc, nu se iubesc si fac totul mecanic, se vor confrunta cu dezechilibre in plan psihic, iar rezultatele vor fi departe de cele pe care le sugereaza studiile".

( Mihaela Naftanaila)

Sursa: Evenimentul Zilei

8 Noiembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre