Sindromul centurii de siguranta


Utilizarea necorespunzatoare a centurii de siguranta creste riscul de producere a leziunilor grave la copiii implicati in accidente auto. Leziunile datorate centurii de siguranta ar trebui sa ii atentioneze pe medici sa caute semnele si simptomele unor consecinte grave, in particular leziuni ale coloanei vertebrale care de obicei nu sunt vizibile imediat. Daca medicul nu cauta cu foarte mare atentie leziunile coloanei vertebrale, acestea pot trece neobservate cu consecinte dezastruoase pentru sanatatea copilului.

O echipa de cercetatori de la Temple University School of Medicine and Hospital, SUA a concluzionat in urma analizei fiselor medicale ale copiilor implicati in accidente rutiere din ultimii 10 ani, ca acei copii care purtau necorespunzator centura de siguranta au avut un risc crescut de aparitie a "sindromului centurii de siguranta", un complex de leziuni la nivelul coloanei vertebrale si abdomenului. Accidentele auto, cea mai comuna cauza de ranire si deces la copii, sunt de asemenea cea mai comuna cauza de leziuni medulare la copii si adolescenti.


Baietii sunt mai frecvent afectati decat fetele si incidenta creste cu varsta. Copii cu varsta intre 4 si 8 ani sunt cel mai frecvent afectati datorita utilizarii necorespunzatoare a centurii de siguranta. In general, centura de siguranta si dispozitivele de retinere trebuie ajustate in functie de varsta, greutatea si inaltimea copilului.

Citeste tot articolul in: Sfatulmedicului.ro   

15 August 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul