Riscul de obezitate la copil, redus prin somn
 

Riscul de obezitate le copil poate fi redus prin somn, deoarece copii care nu au suficiente ore de somn in timpul noptii prezinta un risc ridicat de obezitate, realteaza  Agence France-Presse.

 
Fiecare ora de somn in plus a copilului, scade cu pana la 9% riscul ca acesta sa devina suprapondeal sau obez. In contrast, copii cu un numar redus de ore de somn au cu pana la 92% mai multe sanse de a  suferi de obezitate.

Analiza datelor arata o asociere clara intre durata somnului si riscul de obezitate la copii. Un somn cu o durata normala poate fi o metoda foarte eficienta si deloc costisitoare de prevenire a obezitatii in randul copiilor.


Studiul a fost realizat in urma analizei datelor rezultate din 17 studii despre durata somnului si obezitate la copil.

Specialistii recomanda ca durata de somn a copiilor de pana in 5 ani sa fie de cel putin 11 ore pe zi, durata de somn a copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani, sa fie de 10 ore pe zi, iar pentru copii mai mari de 10 ani, durata somnului recomandata este de 9 ore.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul