Reactia unei mame, dupa ce un medic oncolog pediatru a spus ca in Romania copiii "au tot ce le trebuie"

/ / Modificat: 2019-02-06
Reactia unei mame, dupa ce un medic oncolog pediatru a spus ca in Romania copiii

Monica Dragomir, presedintele Societatii Romane de Onco-Hematologie Pediatrica, spune ca, in Romania, copiii bolnavi de cancer au tot ce le trebuie si sunt tratati exact ca in strainatate.

"Din punct de vedere al oncologiei pediatrice, avem tot ce ne trebuie. Au fost si sunt mici probleme de aprovizionare de-a lungul timpului, dar nu se paote spune ca e o criza fara rezolvare. Am incercat sa rezolvam pe plan local atunci cand, dintr-un motiv oarecare, sursa nationala sau internationala de medicament nu era disponibila. Exista medicamente care, la un moment dat, nu au intrat in tara. Deloc. Ca nu au fost fabricate. Am incercat sa o rezolvam cu suport din partea asociatiilor, fundatiilor din tarile unde sunt. Dar pentru copii cantitatile sunt relativ mici. Copiii au avut tot ce le trebuie tot timpul," a spus Monica Dragomir, presedintele Societatii Romana de Onco-Hematologie, potrivit Digi24.

Declaratia a starnit un val de critici din partea parintilor care s-au confruntat cu aceste probleme, incercand sa-si salveze copiii. Este si cazul prezentatoarei tv, Magda Vasiliu, care si-a tratat baietelul bolnav de cancer in Italia.

"Nu cred ca e zi in care sa nu aud de vreo nenorocire petrecuta in spitalele din Romania. Iar cand ii aud pe medici ca in Romania se fac aceleasi protocoale ca in strainatate simt ca ma sufoc de furie si neputinta. Ok. De cancer se moare peste tot in lume. Dar in Romania se moare parca prea mult. Mult prea mult," a fost mesajul scris de Magda Vasiliu pe pagina sa de Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spital copii Spital

Articole recomandate

Citeste si despre