Migrenele menstruale pot fi prevenite
 

Un nou studiu arata ca un medicament folosit pentru tratarea migrenelor acute poate fi administrat pe termen lung pentru a trata unele migrene care apar in perioada menstruatiei, relateaza Reuters Health.

Rezultatele studiului indica faptul ca naratriptan este bine tolerat daca este administrat de doua ori pe zi, 6 zile pe luna, timp de un an pentru prevenirea migrenelor ce apar in perioada menstruatiei.

Cercetatorii spun ca desi naratriptan nu a fost aprobat in tratarea sau prevenirea migrenelor si pana acum nu a fost folosit decat pe termen scurt, acest medicament poate fi tolerat foarte bine de femei si pe termen lung.


Studiul a implicat administrarea unei doze de 1 miligram de doua ori pe zi timp de 6 zile, incepand cu 3 zile inainte de aparitia migrenelor. Femeile au avut optiunea de a mari doza pana la 3,5 miligrame. 457 de femei au luat cel putin o doza de naratriptan, 318 au facut 6 luni de tratament, iar 131 au continuat pana la 12 luni.

In mare toate femeile au tolerat foarte bine naratriptanul. Singurele efecte adverse au constat in infectii ale nasului, urechii si gatului in timpul tratamentului de 6 zile, cu doza de 1 miligram de doua ori pe zi, dar aceste reactii adverse nu au aparut decat in 2% din cazuri.

Nu au existat alt gen de reactii adverse, in plus femeile au spus ca nu au mai avut migrene in 50% din perioadele premenstruale.

Rezultatele arata de asemenea ca naratriptanul reduce impactul psihic al migrenelor micsorand riscul aparitiei starilor depresive.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

11 Se ptembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul