Diabetul ataca fertilitatea la barbati


Un nou studiu citat de WebMD Medical News arata ca barbatii care sufera de diabet de tip 1 au ADN-ul din sperma modificat si acest lucru poate provoca o fertilitate scazuta. Experimentul nu s-a desfasurat la scara larga, dar cercetatorii spun ca descoperirile sunt importante si trebuie confirmate de alte studii mai mari.

Specialistii au analizat sperma si probele de sange de la 27 de barbati cu diabet de tip 1. Pentru a avea termen de comparatie au studiat, de asemenea, si sperma si probele de sange de la 29 de barbati care nu sufereau de diabet dar care faceau teste pentru infertilitate. Ambele grupe de barbati aveau in jur de 35 de ani.


Concluzia studiului a fost ca barbatii care sufereau de diabet aveau un nivel mai scazut de sperma decat barbatii care nu aveau diabet.

Totusi, sperma se incadra in valorile normale. Mobilitatea si forma spermei au fost similare la ambele grupe de barbati. Dar, cand cercetatorii au analizat ADN-ul din sperma au constatat ca era mult mai modificat la barbatii cu diabet. Dupa aceasta descoperire au avertizat ca aceste modificari pot scadea fertilitatea.

Specialistii au adaugat ca multi factori pot provoca aceste modificari, asa ca nu este clar daca diabetul este principala cauza. Studiul nu a cuprins barbati fara diabet care sa nu faca teste pentru infertilitate, mentioneaza cercetatorii.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

9 A ugust 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate la barbat

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul