Depresia, anorexia si nasterea afecteaza viata sexuala
 

Un nou studiu sugereaza ca nasterea si afectiunile psihiatrice, anorexia si depresia, pot afecta, in moduri diferite, viata sexuala a unei femei, relateaza Reuters Health.

 
Cercetarea arata ca femeile cu afectiuni psihiatrice, in care intra si anorexia si depresia majora, acuza probleme la nivelul vietii sexuale, aceleasi rezultate fiind inregistrate si la femeile care abia au nascut.

Cercetatorii au descoperit ca femeile care sufera de anorexie sau depresie, in general au o viata sexuala mai activa decat proaspetele mamici. Totusi, prezentau mult mai multe sanse sa acuze probleme in timpul actului sexual.


Toate acestea sugereaza ca anorexia si depresia au aceleasi efecte asupra vietii sexulale ale femeii, in timp ce nasterea are un alt impact.

Rezultatele studiului se bazeaza pe raspunsurile a 76 de femei care au luat parte la 3 studii individuale. Studiile au fost realizate pe un lot de 10 femei cu anorexie, 24 cu depresie majora si 42 de femei care au nascut in ultimele 2 luni de la efectuarea studiului.

Toate femeile participante la studiu erau fie maritate fie intr-o realite stabila.

Cercetatorii ai descoperit ca 80% din femeile cu anorexie sau depresie avusesera realtii sexuale in ultimele 2 saptamani, in comparatie cu un procent de doar 40% dintre proaspetele mamici.

Pe de alta parte, nici una dintre proaspetele mamici nu a acuzat disconfort in timpul actului sexual, in timp ce o treime din femeile cu anorexie sau depresie, au semnalat astfel de probleme.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

7 Decembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul