Copiii si lumea basmelor


Copiii sunt fascinati de tot ce ii inconjoara. Pe masura ce descopera noi cuvinte si sentimente precum supararea, veselia ori teama, cei mici vor dori sa cunoasca tot mai multe lucruri noi. Iar etapa povestilor si a eroilor acestei lumi minunate nu poate lipsi. La varsta de un an, uneori chiar mai devreme, copilul va fi interesat de carticele viu colorate. Pe masura ce creste si intelege tot mai mult din ceea ce i se explica, micutul va intra in lumea cartilor si va dori sa i se dezvaluie mai mult din tainele personajelor din povestile regasite aici.

O carte simpla, cu animale, ar putea deveni captivanta pentru micut, daca mamica insista la momentul potrivit. Vremea cartilor este aproape si trebuie pregatita cum se cuvine pentru un copil de 3-4 anisori.

Acest lucru il poti face numai cu ajutorul cartilor atractive si al lecturilor. La inceput, povesti usoare, cu subiecte captivante. Treptat, vor veni la rand si povestile cu mai multi eroi, cu subiecte mai complexe. Citeste-i copilului cu intonatie, cu pasiune, incercand sa intri in pielea personajului si cu siguranta vei reusi sa-i captezi atentia. Daca ai o carte in mana, ii citesti si urmaresti cu degetul. Cu timpul, copilul va incepe sa te imite.

(Luminita Dicu)    

Citeste tot articolul in: Jurnalul National  

30 Iulie 2007 < /i>  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul