Astmul la copii, mai periculos in oras

Studiile arata ca acei copii mici care sufera de astm si locuiesc in mediul urban s-ar putea sa aiba nevoie de controale medicale mai frecvente pentru a tine boala sub control, relateaza Reuters Health.

Specialistii au observat ca la copiii care locuiesc in mediul urban, simptomele usoare devin severe in doar cateva luni. Aceasta trecere rapida sugereaza ca toti copiii astmatici trebuie sa mearga la medic o data la 3 luni pentru a se asigura ca tratamentul lor este optim.

astmul-oras

Se pare ca si aceasta perioada de 3 luni este prea lunga. Cercetatorii au analizat cazurile a 150 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani. De obicei, copiii cu astm au alergii semnificative care provoaca inflamarea cailor respiratorii, iar aceasta inflamare cauzeaza la randul ei simptomele astmului.

Specialistii sunt de parere ca factori cum ar fi o expunere mai mare la poluare, anumiti alergeni, igiena precara contribuie la agravare astmului in mediul urban.

Specialistii au observat ca din cei 150 de participanti la studiu, aproape jumatate, care initial aveau simptome usoare, au prezentat o agravare a acestor simptome in 3 luni de zile. Aceasta modificare a simptomelor a fost indeajuns de grava pentru ca tratamentul sa fie schimbat.

Cercetatorii ii sfatuiesc pe parinti sa mearga cu copiii lor la medic chiar si atunci cand boala pare a fi sub control.

Alina Sica 

Redactor Copilul.ro
12 Noiembrie 2007 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Astm copii Astm Astm infantil

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul