Alcoolul in sarcina afecteaza comportamentul copilului

/ / Modificat: 2007-12-06
Alcoolul in sarcina afecteaza comportamentul copilului





 




Consumul de alcool in timpul sarcinii afecteaza comportamentul de mai tarziu al copilului, relateaza Medical News Today.

Autorii studiului precizeaza ca studii anterioare au aratat caalcoolul in timpul sarciniicreste riscul de numeroase probleme ale fatului, inclusiv tulburari de comportament, deficit de atentie, probleme de impulsivitate, predispozitie spre consumul de alcool si delincventa.

Totusi, au existat indoieli in ceea ce priveste dovezile – cercetatorii si-au pus intrebarea daca alti factori au un impact mai puternic, de exemplu factorii genetici si anumite probleme de familie.

Echipa a analizat informatii provenind de la 4.912 mame care au raspuns la intrebari cu privire la ce fel de substante au consumat in timpul sarcinii. Astfel, 8.821 dintre copiii lor au fost evaluati pentru probleme de comportament pana la varsta de 11 ani.

Se pare ca acesti copii au suferit o crestere a problemelor de comportament cu fiecare zi din saptamana in care mamele lor au consumat alcool cat timp erau insarcinate.

Cercetatorii concluzioneaza ca un copil a carui mama a consumat alcool in timpul sarcinii prezinta un risc marit de a experimenta probleme de atentie si impulsivitate in comparatie cu un copil a carui mama nu a baut in timpul sarcinii.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

6 Decembrie 2007



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre