60 de persoane decedate din cauza rujeolei. Ultimul caz - un bebelus de 7 luni

/ / Modificat: 2019-01-26
60 de persoane decedate din cauza rujeolei. Ultimul caz - un bebelus de 7 luni

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile informeaza ca 60 de persoane au murit din cauza rujeolei, in ultimele 12 luni, conform datelor publicate vineri pe site-ul oficial al institutiei.

Ultima victiama este un bebelus de 7 luni din judetul Bihor. Acesta era internat inca din Ajunul Craciunului diagnosticat cu bronsita, la Spitalul Municipal din Oradea. Parintii băietelului ii acuza pe medici pentru ca nu ar fi izolat un copil bolnav de rujeola, de la care cred ei ca ar fi contractat virusul. 

Pana la data de 25 ianuarie, nu mai putin de 15.703 cazuri de rujeola au fost confirmate in Romania.

In perioada 21- 25 ianuarie au fost raportate inca 32 de cazuri nou confirmate in opt judete si in municipiul Bucuresti, astfel: Bihor – 10 cazuri, Neamt, Prahova – cate 6, Buzau – 4, Maramures – 2, Bucuresti, Iasi, Teleorman, Vaslui cate un caz, potrivit Agerpres. 

INSP transmite ca cele mai multe cazuri s-au inregistrat de la inceputul epidemiei la copiii nevaccinaţi. 

Rujeola, cunoscuta si sub numele de pojar, este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Medicii sustin ca una dintre patru persoane care fac rujeola are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi rujeola este mortala. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rujeola Epidemie rujeola

Articole recomandate

Citeste si despre