Vedete care au avut mari probleme dupa operatie de cezariana

/ / Modificat: 2019-10-30
Vedete care au avut mari probleme dupa operatie de cezariana

Multe dintre femei aleg sa nasca prin cezariana. S-a creat chiar un curent in acest sens, insa medicii atrag atentia ca nu este cea mai buna alegere. Dupa operatia de cezariana pot aparea destul de multe complicatii, unele foarte grave, care pot pune in pericol viata mamei.

Cateva dintre vedetele autohtone au marturisit cosmarul prin care au trecut si ce probleme de sanatate au avut dupa operatia de cezariana.

Andreea Balan, stop cardio-respirator

Andreea Balan

Cantareata Andreea Balan a fost la un pas de moarte dupa a doua operatie de cezariana. Artista a suferit un stop cardio-respirator in timpul acestei interventii. In acele momente de panica medicii au resuscitat-o, insa cantareata nu isi aminteste nimic.

Potrivit medicilor, una dintre cauzele care pot duce la stopul cardio-respirator in timpul nasterii este embolia cu lichid amniotic.

ELA reprezinta o complicatie foarte grava a sarcinii, nasterii sau avortului si se produce atunci cand lichidul amniotic (in care se gaseste fatul in timpul sarcinii) sau celule fetale ajung in fluxul sangvin matern.

Aceasta se caracterizeaza prin dispnee (jena respiratorie resimtita de catre un pacient), dureri toracice, edem pulmonar, soc si deces.

A suferit 3 operatii intr-o luna

Dupa ce a trecut cu bine peste stopul cardio-respirator si a fost externata, Andreea Balan a fost nevoita sa se intoarca la spital. Artista sangera din cauza unor cheaguri care se formase sub operatia de cezariana si a fost nevoita sa faca alte doua operatii.

Anca Serea, dureri groaznice dupa cezariana

Anca Serea

Anca Serea a fost nevoita sa nasca a sasea oara prin cezariana. Vedeta a nascut doar natural, insa la a sasea nastere au aparut complicatii, pentru ca bebeblusul era in pozitie pelviana.

Dupa aceasta interventie, Anca Serea s-a recuperat foarte greu si le-a indrumat pe viitoarele mame sa se gandeasca bine inainte de a alege cezariana.

"Postarea asta este adresata in special viitoarelor mamici care se gandesc sa nasca prin cezariana: Va implor sa reconsiderati si sa ma credeti ca nu e cea mai buna alegere (va spune o mamica care a nascut natural de 5 ori, copii cu o greutate mare). Acum, ajunsi acasa, situatia e putin mai roz. Azi pot sa urc singura scarile, sa-mi alaptez puiul si sa rezist fara prea mult somn o noapte intreaga", a scris Anca Serea pe una dintre retelele de socializare.

"Sincer, nu ma asteptam la cezariana, nu eram pregatita. Si mental nu am fost ok, recuperarea grea, dar a trecut. Nu recomand cezariana. Inca mai am dureri mari dupa operatie.

Oana Roman, la un pas de septicemie dupa cezariana

Oana Roman

Oana Roman a trecut prin momente de cosmar dupa operatia de cezariana. Din cauza unor complicatii, vedeta a suferit trei interventii dupa nastere, fiind la un pas de septicemie. Primul semn ca ceva nu a fost in regula a fost faptul ca taietura nu se cicatriza si sangera.

''M-am trezit de trei ori intr-o balta de sange. M-am operat a doua oara la acelasi medic, eram intr-o panica continua, eram agitata. De la o simpla cezariana, am ajuns la un adevarat cosmar. Dupa ce am stat doua zile in spital, m-am externat. Nici macar nu m-a sunat sa ma intrebe cum ma simt. Cand am ajuns la spital, sa imi schimb pansamentele, timp de sase saptamani, am aflat ca operatia nu se inchisese'', a povestit Oana Roman cu lacrimi in ochi.

Oana a mers la spital, unde a fost operata, dar infectia a revenit, afectand muschiul peretelui abdominal si intestinul gros. Situatia nu s-a indreptat nici dupa a doua operatie, astfel ca ea a apelat la alt medic, de la Spitalul Sfanta Maria.

Cea de-a treia interventie a durat mai mult decat se asteptau toti. Oanei i-a fost taiata o bucata din muschiul abdominal, iar in locul acestuia chirurgul i-a montat o plasa, reusind sa-i salveze intestinul gros, desi acesta ii fusese atacat puternic de infectie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre