Tudor Chirila, despre rolul de tata: "Incerc sa impun niste limite. Sa inteleaga ca in viata nu totul se obtine cu un click pe telefon"

/ / Modificat: 2023-11-06
Tudor Chirila, despre rolul de tata:

Tudor Chirila este unul dintre cei mai apreciati artisti din Romania. Este insa foarte discret in ceea ce priveste viata sa personala.

Desi este are o relatie de 11 ani cu iubita sa, Iulia Mazgan, si doi copii superbi, artistul a preferat sa isi tina departe familia de lumina reflectoarelor. Foarte rar apar in public, iar pe cei doi copii ai sai, de 8 respectiv 6 ani, nu ii expune niciodata in mediul online. 

Despre rolul de tata, Tudor Chirila a marturisit ca nu are pretentii exagerate de la fiii sai, insa a impus niste limite in ceea ce priveste educatia lor. 

„Copiii mei imi dau lectii in fiecare zi. Cred ca toti copiii ofera lectii, dar trebuie sa stii cumva sa le accepti. Felul in care ei incep sa priveasca lumea de foarte multe ori e o lectie si pentru noi, adultii.

Incerc sa ii cresc in spiritul valorilor pe care le-am primit si eu fara sa fiu neaparat un tata excesiv de rigid si de sever. Dar incerc sa impun niste limite si cred ca fiecare copil are o anumita varsta pentru a intelege niste lucruri.

Trebuie sa te comporti intr-un fel cu un copil de 2 ani, intr-un fel cu un copil de 4 ani, in alt fel cu un copil de 6 ani. De exemplu, unui copil de 2 ani e absolut OK sa-i dai libertate totala, atata vreme cat el nu poate intelege conceptul de reguli”, a declarat Tudor Chirila.

"Sa inteleaga ca in viata nu totul se obtine cu un click pe telefon"

De asemenea, Tudor Chirila a dezvaluit ca un copil are nevoie de limite si responsabilitati in functie de varsta lui. El isi indeamna copiii sa munceasca, sa fie responsabili, pentru ca succesul vine in urma eforturilor lor. 

„Unui copil de 6 ani trebuie sa-i instaurezi totusi niste rutine, sa le aiba deja instalate – sa-si faca patul, sa se spele pe dinti de doua ori pe zi, dimineata si seara, sa inceapa usor-usor sa aiba responsabilitatea temelor lui, sa si le faca singur, sa vorbeasca despre ele si sa inteleaga ca in viata nu totul se obtine cu un click pe telefon. Este foarte important. Si asta le explic copiilor mei in fiecare zi.

Orice ar vrea sa faca, sa fie medic ori actor, ziarist, bucatar sau tamplar. Orice ar vrea sa faca, trebuie sa repete. Nu e obligatoriu sa ai parte zilnic de divertisment care sa-ti tina simturile ocupate, treze. Este OK sa te plictisesti, este OK sa ai o zi proasta, este OK sa repeti si sa faci ce nu-ti place, pentru ca, la un moment dat, ajungi sa faci ceea ce iti place.

Orice vrei sa fii in viata, trebuie sa tragi o mie de cornere, ca Beckham in fiecare zi a copilariei lui. El nu intelegea de ce tatal lui il punea sa execute cornere, dar a inteles atunci cand cornerele acelea au inceput sa-i foloseasca si a devenit fotbalistul care a fost.

Toate lucrurile acestea vin gradat si atunci e un timp pentru fiecare lucru si eu cred ca acesti copii trebuie incarcati progresiv cu responsabilitati. Nu trebuie sa asteptam de la un copil de 2 ani ceea ce asteptam de la unul de 4 ani. Sau de la unul de 4 ce asteptam de la un copil de 6 ani. Mai ales ca progresele lor sunt halucinante de la o luna la alta”, a precizat Tudor Chirila.

  • Surse: avantaje.ro
  • Foto: Faceboook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tudor chirila Tata copii Tata crestere copil

Articole recomandate

Citeste si despre