Rona Hartner si-a retras fiica de la scoala pentru un an. De ce a luat artista aceasta decizie

/ / Modificat: 2023-05-24
Rona Hartner si-a retras fiica de la scoala pentru un an. De ce a luat artista aceasta decizie

Rona Hartner este o artista nonconformista, dar si o mama moderna. Asa se face ca isi creste fiica, aflata la varsta adolescentei, dupa reguli care multor parinti li se pot parea ciudate. Recent, actrita a luat o decizie care a starnit numeroase controverse si a retras-o de la scoala pe fiica ei. Rita, in varsta de 15 ani, va sta acasa un an, iar mama ei a explicat de ce a hotarat sa ii dea aceasta pauza.

In ultimii ani a devenit o moda printre adulti sa isi ia un an sabatic, adica sa isi dea demisia de la locul de munca si sa petreaca un an relaxandu-se si scapand de stres. Acest obicei a inspirat-o pe Rona Hartner sa faca acelasi lucru cu fiica ei, care va petrece un an acasa. Actrita care este stabilita in Franta a luat aceasta decizie pentru ca a realizat ca mai este foarte putin pana cand fiica sa va pleca de acasa, iar in acest fel, vrea sa petreaca mai mult timp de calitate impreuna cu ea.

Pe parcursul anului in care nu va merge la scoala, Rita isi va insoti mama la toate spectacolele si proiectele acesteia, astfel incat sa se poata relaxa si sa fie aproape de ceea ce o pasioneaza: muzica.

„Fata mea se descurca de una singura si, in acelasi timp, anul asta, ne-am luat un an sabatic, mama si fiica, sa descoperim mai multe chestii impreuna si o iau cu mine peste tot. Imi dau seama ca, intr-adevar, la 18 ani va pleca pe drumul ei. Intre sapte ani si acum, a fost numai si numai la scoala. De fiecare data cand plecam in Romania, ea ramanea cu mama, iar eu, ca artist, am simtit o suferinta, totusi, destul de mare. Pentru noi, parintii, este foarte greu, cand, tot timpul, facem aceasta naveta. Chiar suferim enorm si poate si ei sufera”, a spus Rona Hartner in emisiunea „Teo Show”.

Artista este constienta ca decizia ei va fi contestata de multi parinti si profesori, insa spune ca sistemul educational din prezent nu mai este cum era odinioara, iar programul elevilor este foarte incarcat.

„Pare un pic contradictoriu, pentru ca atat timp am tinut fata in scoli private, imi dau seama ca ii trebuia un an sabatic, scoala nu mai este ce era inainte, sa stai cate patru ore la scoala si apoi sa ai timp de pasiunile si dorintele tale. Ea vrea anul acesta sa faca cursuri de hair-stylist. Ea are o pasiune foarte mare. Ea a facut mai multe experimente in Franta. Am adus-o aici sa invete sa faca cursuri de hair-stylist cu culori bio. Sunt niste secrete pe care trebuie sa le invete”, a mai declarat Rona Hartner si pentru Antena Stars.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala copii Invatamant romanesc Rona Hartner

Articole recomandate

Citeste si despre