Rona Hartner a murit la doar 50 de ani! Boala cumplita de care suferea actrita

/ / Modificat: 2023-11-23
Rona Hartner a murit la doar 50 de ani! Boala cumplita de care suferea actrita

Actrita Rona Hartner a murit joi, la varsta de 50 de ani, dupa o lunga si dificila lupta cu cancerul. Miercuri seara, sora actritei, a anuntat pe pagina de Facebook a acesteia ca Rona Hartner „isi traieste ultimele clipe”. Ea suferea de mai mult timp de cancer la plamani si creier.

„Buna seara la toata lumea,

Sunt Rinda sora Ronei. Va scriu sa va cer ganduri bune si rugaciuni pentru sora mea care isi traieste ultimile clipe .

Ne scuzati daca nu raspundem la mesaje, in aceste clipe dificile, vrem sa fim cu ea si cu fetita ei.

Dumnezeu sa-i aline suferinta si sa o primeasca la el”, a scris Rinda, sora regretatei actrite.

Vestea a venit ca un soc, mai ales ca in urma cu aproape o luna aceasta isi anunta fanii, pe retelele de socializare, ca a reusit sa scape de toate metastazele.

„Sunt bine. Mi-am revenit. Dumnezeu e mare. A facut un miracol in viata mea. Mi-a facut ca in nici macar o luna, sa dispara toate metastazele, tot cancerul, tot. A dat cu ele de pamant! A fost razboiul Lui, nu al meu. Nu am avut sentimentul ca a trebuit sa ma lupt cu cineva. Am stat cuminte si am asteptat. Si asa a fost”, marturisea Rona Hartner, la inceputul lunii octombrie, pentru viva.ro.

Rona Hartner a fost diagnosticata in vara cu cancer la plamani si creier. Desi boala era in stadiul patru, actrita nu a renuntat sa lupte si sa spere ca va invinge din nou cancerul, mai ales cu ajutorul credintei.

„Medicii mi-au descoperit la plamani o tumoare de cinci centimetri, cele pe creier sunt mici, de 15 mm fiecare, dar sunt sapte, si la glandele suprarenale au vazut metastaze. Aceste tumori nu sunt operabile. Tratamentul il voi face in Franta. O sa urmez nu citostatice, ci imunoterapie, e mai suportabila“, a declarat Rona Hartner pentru Playtech.

Rona Hartner, despre momentul in care si-a anuntat fiica ca este bolnava

Rona Hartner a lasat in urma o fiica de 15 ani, pe nume Rita Suleyma. Fata s-a nascut in Franta, acolo unde si locuieste, si este rodul iubirii Ronei Hartner cu dansatorul argentinian Rocco Sedano. Adolescenta si-a insotit mama la analize si a avut un soc cand medicul i-a recomandat actritei sa-si faca testamentul.

„Fata mea locuieste la mine. Fata mea este fata mea. In primul rand, a fost socul oribil, atunci cand a aflat. Era cu mine la consultatie si chiar mi-a spus doctorul: «Duceti-va cu fiica dumneavoastra, sa va faceti testamentul». A fost un soc groaznic, dar nu mi-a aratat ca plange. S-a dus in camera ei sa planga, ca sa nu ma dezamageasca, dar eu i-am spus foarte clar ca „Mami, daca muream, chiar mi-ar fi fost foarte dor de tine si as fi plecat chiar trista”, a marturisit Rona Hartner, la Antena Stars.

„Noi am plans impreuna si i-am permis sa planga, pentru ca nu e ok sa tina in ea atat de mult. Mi-e aproape, ma ajuta. Eu i-am spus ca vara asta vacanta nu avem, ca nu am ajuns la plaja si stau la 5 minute distanta de plaja si i-am spus sa iasa cu prietenii, sa se distreze, iar eu stau acasa, sa dorm cate 20 de ore. Asta e situatia”, a mai spus artista, la Antena Stars.

Cine a fost Rona Hartner

Rona Hartner a fost fiica unui inginer proiectant si a unei economiste. Din 1979 pana in 1991 a invatat la scoala germana din Bucuresti. Rona Hartner este de origine germana pe linie paterna, si romana pe linie materna. In anul 1991 incepe studiul la Scoala de Muzica Titu Maiorescu, iar incepand cu anul 1992 incepe sa studieze la Academia de Teatru si Film din Bucuresti.

Patru ani mai tarziu, regizorul francez Tony Gatlif ii acorda rolul principal in filmul Gadjo dilo - Strainul nebun, care s-a filmat in Romania. Pentru aceasta prestatie, Rona a primit Leopardul de aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul International de Film de la Locarno.

Tot in 1996 evolueaza cu succes in co-productia franco-romana Asfalt-Tango regizata de Nae Caranfil.

In 1997 a plecat in Franta, unde a jucat in thrillerul Nekro regizat de Nicolas Masson. In 1998 a revenit in tara pentru a juca in filmul Dublu extaz al lui Iulian Mihu.

  • Surse: facebook.com, adevarul.ro, wikipedia.org
  • Foto: François Régis Salefran Reporter Photographe via Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vedete copii Boala Rona Hartner

Articole recomandate

Citeste si despre