Prin ce greutati a trecut Maria Buza cand si-a adus pe lume fiul: „Ce salvam? Mama sau copilul? Nu era posibil sa putem trai amandoi”

/ / Modificat: 2023-10-06
Prin ce greutati a trecut Maria Buza cand si-a adus pe lume fiul: „Ce salvam? Mama sau copilul? Nu era posibil sa putem trai amandoi”

Maria Buza este una dintre cele mai indragite artiste din Romania. Putini stiu, insa, calvarul prin care aceasta a trecut in urma cu 21 de ani, cand l-a adus pe lume pe fiul ei, Andrei. In ultimul trimestru de sarcina, ea a ajuns la spital cu complicatii foarte grave de sanatate, despre care nu a stiut pana atunci. La un moment dat, sotul Mariei Buza a fost intrebat pe cine vrea sa salveze, dintre mama si copil.

„Cea mai grea incercare din viata mea, din viata noastra, de fapt, a fost ziua in care l-am nascut pe Andrei. Am ajuns la spital cu niste complicatii mari de sanatate despre care nu stiam in timpul sarcinii. Medicii nu stiau cum sa actioneze in starea in care eram. Nu era posibil sa putem trai amandoi. Si atunci, George a fost lovit cu intrebarea: „Ce salvam? Mama sau copilul?”

Din fericire, am avut parte de garda si medici care au reusit minunea de a ne aduce pe lume copilul sanatos si pe mine m-au readus la viata! Greu, foarte greu! Dumnezeu a avut grija de noi, de noi trei sa fim fericiti, nu napastuiti!”, a povestit Maria Buza, intr-un interviu recent pentru VIVA!.

Andrei, fiul Mariei Buza si a lui George Patrascu, are acum 21 de ani si este barbat in toata firea. Ca si mama lui, are talent la muzica, iar la un moment dat se gandea sa dea la Medicina.

„Ma uit la el cu uimire si nu imi vine sa cred ca avem asa baiat mare! 21 de ani! Da, asa isi dorea, alesese Medicina. Dar si-a dat seama ca va incepe ceva ce viata intreaga va trebui sa fie dedicat muncii lui.

Suntem doi parinti fericiti, cu un copil foarte talentat. E limpede ca a mostenit multe dintre calitatile artistice ce ne reprezinta in meseriile noastre. Canta frumos, are auz bun si canta si la pian. Singur se acompaniaza cand un cantec ii place. A studiat pianul doi ani acasa, impreuna cu o doamna profesor. Ne spunea ca este capabil de mult mai mult, noi ne doream un studiu pentru cultura lui muzicala doar, dar profesoara ne sfatuia sa-l indrumam sa studieze si sa devina pianist.

Aici, George ar fi trebuit sa aiba o implicare mai asidua, sa fie mai autoritar. Dar toate astea ii aminteau de tatal lui, care, cu incrancenare si persuasiune, si-a dorit ca George sa studieze vioara. George studia sase ore pe zi, alteori si mai mult pentru performantele in concursuri si examene pe care, copil fiind, le-a dobandit, dar cu multa greutate. El nu isi dorea sa cante la vioara, el voia sa bata mingea in fata blocului cu ceilalti copii. Tatal lui stia ca va ajunge un violonist cu care se va mandri, dar trebuia sa fie George convins ca numai prin munca va reusi”, spune Maria Buza.

Aceasta recunoaste ca Andrei seamana mai mult cu tatal sau, fiind la fel de tenace si ambitios.

„Andrei ii seamana lui George. Tenace si ambitios. Face lucrurile temeinic, cu simt de responsabilitate, priceput la toate. „Nu lasa pe maine ce poti face azi. Asa ne spune George. Eu sunt mai delasatoare. Eu zic: „Si maine e o zi!. Aici il aduc un pic pe Andrei mai aproape de mine. Suntem amandoi in zodia Pesti. Avem nevoie de visare! George este in zodia Taur. E disperat cu acvariul din casa!”, marturiseste artista.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vedete Viata

Articole recomandate

Citeste si despre