Meghan Markle si printul Harry nu detin custodia copilului lor. Legea care le interzice acest lucru

/ / Modificat: 2019-05-14
Meghan Markle si printul Harry nu detin custodia copilului lor. Legea care le interzice acest lucru

Ducii de Sussex nu detin custodia legala a micutului Archie, nascut pe data de 6 mai si prezentat lunii intregi, doua zile mai tarziu.

Desi sunt parintii biologici, o regula a familiei regale britanice le interzice ducilor de Sussex sa detina custodia copilului lor. Acest rol il indeplineste Regina Elisabeta a II-a.

"Suveranul are custodia legala a nepotilor minori. Aceasta situatie dateaza de pe vremea Regelui George, iar legea nu s-a schimbat de atunci. El a facut acest lucru deoarece avea o relatie deficitara cu fiul sau, viitorul Rege George al II-lea, si astfel a aparut aceasta lege, care a facut din Rege tutorele nepotilor sai", a explicat Marlene Koenig, expertul regal, conform The Sun.

Nici printul William si Kate Middleton nu detin custodia asupra copiilor lor, George (5 ani), Charlotte (3 ani) si Louis (1 an).

Lege veche de 300 de ani

Aceasta lege dateaza de peste 300 de ani, din 1717, iar cand Regina Elisabeta va muri, custodia copiilor regali va trece la printul Charles.

Expertul regal spune ca lucruile se intampla la fel si cand William si Harry erau copii. Koening a explicat ca Charles si Diana ii cereau permisiunea Suveranei atunci cand plecau din tara cu cei mici. Se spune ca aceasta lege a impiedicat-o pe printesa Diana sa zboare in Australia cu copiii, chiar inainte de moartea ei.

"Din punct de vedere tehnic, aveau nevoie de permisiunea de a calatori. Regina are ultimul cuvant in deciziile care tin de crestrea si educatia copiilor", mai spune expertul regal.

Acesta a adaugat ca, desi legea este inca in vigoare, in prezent reprezinta doar "o formalitate si nimic mai mult".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Meghan markle Printul harry

Articole recomandate

Citeste si despre