Ioana Ginghina, despre metodele moderne de parenting: ”Sa vina aia care m-au invatat pe mine ca notele nu conteaza”

/ / Modificat: 2023-06-19
Ioana Ginghina, despre metodele moderne de parenting: ”Sa vina aia care m-au invatat pe mine ca notele nu conteaza”

Fiica Ioanei Ginghina si a lui Alexandru Papadopol se pregateste pentru cel mai important moment din viata de adolescenta. Ruxandra a absolvit gimnaziul si urmeaza sa dea admitere la liceu si, pentru ca a ales un liceu vocational, o asteapta un examen dificil. Mama ei, actrita Ioana Ginghina, a ajutat-o sa se pregateasca pentru admitere si a sustinut-o neconditionat in decizia pe care adolescenta a luat-o, insa s-a lovit si de unele contradictii in ceea ce priveste metodele moderne de educatie.

Cu putin timp inainte de admitere, Ioana Ginghina declara ca are mari emotii pentru fiica ei, pentru ca isi doreste foarte tare sa intre la liceul ”Nicolae Tonitza”. Cu toate acestea, nu poate face nimic pentru a o ajuta si este constienta de faptul ca presiunea de pe umerii adolescentei este mare. Actrita spune ca, in functie de rezultatul examenului de admitere, acesta va fi primul succes sau primul esec serios cu care Ruxi va trebui sa se confrunte.

„Intr-adevar, acest examen este prima reusita sau primul esec al ei in viata adevarata. In toata aceasta perioada de parenting, am fost invatata de aia tari si mari ca sa nu punem copilul in competitii, ca se imbolnaveste copilul, sa nu facem cum am facut cu noi. Si cand venea cu o nota mai mica, ii spuneam: lasa, mama, nu-i nimic. Si acum examen la Tonitza, da copilul, nota, concurenti inainte ei, multi. Vai, ce ne facem, intram, nu intram... Si acum sa vina aia de m-au invatat pe mine ca nu conteaza, sa vorbeasca cu copilul. Da, conteaza, vine vremea cand conteaza", a spus Ioana Ginghina, intr-un interviu pentru EGO.ro.

Multi au fost surprinsi sa afle ca Ruxandra nu le calca pe urme parintilor ei, amandoi actori. Fata a ales cu totul alta cale si a decis sa isi puna in valoare talentul la desen, mergand sa studieze la un liceu de profil. Chiar daca Ioana Ginghina a luat-o cu ea la atelierele de actorie pentru copii pe care le organizeaza, inca de cand era Ruxandra mica, se pare ca, deocamdata, fata nu este tentata de acest domeniu in care au facut cariera ambii ei parinti.

FOTO: Facebook/Instagram

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parenting modern Note elevi

Articole recomandate

Citeste si despre