Gabriela Cristea nu vrea sa le lase averea fiicelor ei: "Sa-si munceasca propriii bani, nu sa-i mosteneasca"

/ / Modificat: 2024-02-06
Gabriela Cristea nu vrea sa le lase averea fiicelor ei:

 

Gabriela Cristea are doua fetite superbe, insa a marturisit ca nu vrea sa le lase averea pe care a strans-o ea de-a lungul timpul. Vedeta a dezvaluit ca isi doreste ca fiicele ei sa isi faca singure un rost in viata si sa fie independente financiar. 

Ea a marturisit ca nu isi doreste sa faca economii si sa stranga banii pentru zile negre, ci prefera sa traiasca in prezent si sa se bucure de viata. Vedeta spune ca nu a avut nici ea sprijin financiar din partea parintilor si si-a facut singura un rost in viata. 

Pentru ea banii nu sunt un scop in viata. Isi doreste mai degraba sa ofere amintiri familiei sale si educatie celor doua fetite. A cheltuit mereu bani pentru a-si satisface capriciile, insa nu a exagerat si nu s-a lasat prada tenatiilor de a cumpara lucruri doar pentru ca sunt scumpe. 

„Banii la saltea sau degete rare? Din ce categorie faceti parte? Cred ca tine un pic si de educatie, cred ca tine un pic si de stilul fiecaruia in parte, pe care si-l autoeduca, dar, pana la urma, din ce categorie faceti parte? Din cea in care puneti bani albi pentru zile negre sau din categoria cat am, atata cheltui si daca mai pot, ma mai si imprumut pe la vreo banca-doua? Eu trebuie sa recunosc ca in general fac parte cam din a doua categorie, pentru ca niciodata n-am avut bani pusi deoparte. Cat am avut, atat am cheltuit, si uneori chiar si ceva in plus. Fac asta pentru ca ne dorim sa ne simtim bine si sa profitam de fiecare moment in familie.

N-am fost niciodata o bogatasa, ca sa zic asa, si asta pentru ca intotdeauna mi-a placut sa imi satisfac toate capriciile si daca mi-am dorit ceva, mi-am luat. In cele mai multe cazuri, investesc in familia mea si in confortul familiei mele, ceea ce mi se pare important, dar nu ma las niciodata prada tentatiilor de a cumpara lucruri din astea care ar putea sa cada in categoria celor frivole. Nu cumpar niciodata lucruri foarte foarte scumpe si nici nu am lucruri foarte scumpe.

Am avut si eu boala aceea cu gentutele la un moment dat, dar mi-a trecut. Nu, nu consider ca trebuie sa investesc foarte mult in genti scumpe sau in lucruri foarte complicate. Daca ne-am dorit ceva cu adevarat, intotdeauna nu ne-am dat departe si ne-am spus dorintele in familie si am incercat sa ni le satisfacem unii celorlalti, sub forma de cadouri, sub forma de atentii, ca celalalt sa simta ca este important in familie”, a spus prezentatoarea de la Antena Stars in mediul online, potrivit wowbiz.ro.

De ce nu vrea sa le lase averea fiicelor

Gabriela a marturisit ca isi doreste ca fiicele sa invete sa isi castige singure banii si sa aiba o responsabilitate financiara. 

„Vine ea, insa, o vreme, in care spui «Ma, dar eu chiar nu pun nimic deoparte? Ce-o sa fac la batranete?». Cred ca conceptul asta de batranete s-a schimbat destul de mult si sper sa ne tina Dumnezeu sanatosi si batranetea noastra sa vina cat mai tarziu, pentru ca, la momentul acesta, eu cred ca varsta este doar un numar. Stiu ca se vor gasi cativa destepti care se vor gasi sa-mi spuna iarasi, cum n-ar fi prima data pe net, ca sunt batrana, ca sunt trecuta, ca sa mai las si pe altii. Mi se pare foarte important sa profiti de banii pe care ii muncesti si nu sa-i pui la saltea, cum s-ar spune,  pentru ca vor veni altii dupa tine si cu siguranta ii vor cheltui si poate nu o sa faca treaba asta cu cap, pentru ca una e sa cheltui banii pe care tu ii produci, si alta e sa cheltui banii altcuiva. Banii nemunciti se vor cheltui foarte rapid. 

Banii pe care i-ai castigat tu, intotdeauna vor fi chivernisiti si vor fi folositi de asa maniera incat sa te duca mai multa vreme si sa-ti satisfaca poate mai multe capricii decat cum ar putea sa satisfaca unuia sau altuia.

Mie mi se pare normal ca cei care vin dupa noi, copiii, sa-si munceasca propriii bani, nu sa-i mosteneasca. Si la mine a fost la fel. Daca acum as intoarce buzunarele, probabil ca ele ar fi goale, dar, in acelasi timp, buzunarele sufletului meu sunt pline de satisfactii, pentru ca am fost in vacanta cu sotul meu sau am fost in vacanta cu copiii si ne-am creat amintiri fabuloase, pe care sa le pastram multa vreme in sufletul nostru si care cred ca sunt mai importante decat banii de la saltea. In alta ordine de idei, ce faci, ca stiti ca mai sunt si momente din acelea in care viata te lasa. 

Mai devii somer, mai vine o pandemie si stam cu totii acasa, cum de altfel si pe noi ne-a prins oarecum nepregatiti si cred ca pe toata lumea, dar important e sa fim bine unii cu altii, ca banii sunt facuti sa circule si sa ne satisfaca mai multe capricii”, a mai spus Gabriela Cristea.

 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vedete Vedete copii Gabriela cristea

Articole recomandate

Citeste si despre