Elena Lasconi, o viata plina de incercari: a copilarit in saracie lucie, s-a maritat la 18 ani, la 20 a nascut-o pe Oana, iar la 22 de ani a divortat

/ / Modificat: 2023-11-06
Elena Lasconi, o viata plina de incercari: a copilarit in saracie lucie, s-a maritat la 18 ani, la 20 a nascut-o pe Oana, iar la 22 de ani a divortat

Elena Lasconi, in prezent primar al orasului Campulung Muscel, este in centrul unui scandal urias dupa ce fiica ei, Oana, a criticat-o in termeni foarte duri dupa ce aceasta a marturisit in cadrul unei emisiuni TV ca a votat DA la referendumul pentru familia traditionala organizat in 2018. 

”Eu sunt crestina, sunt ortodoxa si consider ca familia este formata dintr-o femeie si un barbat”, a raspuns Elena Lasconi, care a adaugat ca a participat la referendumul pentru familia traditionala organizat in 2018 si a votat ”DA”. Eu nu am nimic impotriva persoanelor de acelasi sex, dar nu vad de ce as milita pentru casatoria dintre persoanele de acelasi sex. Nu am nicio problema cu relatiile lor atat timp cat nu-i afecteaza pe cei din jur”, a explicat Elena Lasconi in cadrul emisiunii „Insider politic”, difuzata la Prima TV.

Fiica Elenei Lasconi, sustinatoare a comunitatii LGBTQ+

Fiica ei, Oana, sustinatoare a comunitatii a drepturilor LGBTQ+, si-a renegat public mama dupa ce aceasta a facut aceste afirmatii. Tanara, care este stabilita la Paris de 7 ani, a folosit termeni foarte duri la adresa mamei sale, pe care a numit-o chiar "homofoba".

„Sunt aici sa vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi, candidat USR la europarlamentare. Am citit stirile de astazi (sambata – n.red.), insa sunt in continuare in soc si absolut dezgustata sa aflu ca mama mea a votat «DA» la referendumului Coalitiei pentru Familie pentru a sustine asa-zisa familie traditionala intre un barbat si o femeie. Nu pot sa descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiica ei, insa si ca un membru al acelei comunitati.

Sunt absolut dezgustata, dezamagita si socata. Nu-mi vine sa cred ca persoana pe care am sustinut-o in cariera ei politica s-a dovedit a fi o homofoba. Nu am cuvinte. Nu m-as fi asteptat la asa ceva niciodata, nu m-as fi asteptat ca ea sa fi militat vreodata pentru drepturi egale. 

Nu a parut vreodata pasionata de acest subiect, insa sunt socata sa aud ca a votat «DA» pentru modificarea Constitutiei intr-un mod jegos si discriminatoriu. Ma doare sufletul, inima si am palpitatii de cateva ore. Nu sustin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidentiale, desi stiu ca este favorita multora pentru acel rol. Sufar foarte mult si nu-mi vine sa cred.

Consider ca daca esti crestin si crezi in legea iubirii ar trebui sa lupti pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om sa poata sa-si aleaga calea si sa-si poata forma o viata fericita si linistita. Aceasta discriminare jegoasa nu are loc la mine in familie si din acest motiv nu o mai sustin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment”, a spus Oana Lasconi intr-un videoclip publicat pe contul ei de Instagram.

Elena Lasconi si-a crescut singura fiica. A nascut-o pe Oana la 20, iar la 22 a divortat

Elena Lasconi nu a avut o viata usoara. Dupa cum ea a marturisit, copilaria ei a fost una marcata de saracie si violenta. A trebuit sa infrunte multe greutati si sa munceasca enorm pentru a ajunge unde este acum. 

„Sper sa nu se supere mama pe mine. Am avut o copilarie in care am fost inconjurata de violenta. (…) Mi-aduc aminte ca tata a facut rost la un moment dat de o punga cu pulpe de pui intr-un sac de sare. Din pacate, nu am putut sa mancam pulpele fiindca erau foarte sarate. Pana la 7 ani, am trait intr-o saracie mare. Bunica ne dadea paine pe care o dadeai la porci fiindca nu aveam ce sa mancam. Ne spunea ca painea o sa ne ajute sa facem sange grupa zero si sa fim sanatosi”, povestea Elena, conform Revistei Viva!

Nici in dragoste nu a avut noroc Elena Lasconi. S-a casatorit la 18 ani, la 20 de ani a nascut-o pe Oana, iar la 22 de ani a divortat. A fost nevoita sa isi lase fiica in grija parintilor la Hateg pentru a putea munci. Acea perioada a fost una extrem de dificila pentru fosta vedeta de la PRO TV. 

„Eu eram o copila de 18 ani, care a plecat la cununie spovedita si impartasita, foarte curata spiritual. Dupa doi ani s-a nascut Oana, dupa alti doi ne-am despartit fiindca tot timpul asta am simtit ca relatia nu era ce ne trebuia.

Cu mintea de acum, as fi divortat a doua zi sau nu m-as fi casatorit deloc. Pentru ca de foarte multe ori, cand veneau prieteni la noi in casa, chiar daca era evident ca eu stiam multe, ca aveam pareri pertinente, simteam ca el e… inginer si eu… nu. Stii? Eu nu am pus niciodata etichete oamenilor pentru cata scoala au. Dar am facut facultate dupa divort.

Dupa ce am divortat insa a fost si mai greu. De ce? Pentru ca eu sunt o femeie de casa. Si eram cumva sigura ca urmatorul va fi barbatul meu pentru toata viata. Nu a fost. Si nici urmatorii.

Asa ca am inceput sa muncesc foarte mult, m-am angajat la ProTv, faceam reportaje din Valea Jiului si plecam in deplasare la 3 dimineata, sa prind schimbul minerilor. Sigur ca a fost greu. Dar imi placea si am ales intentionat domeniul cel mai greu, Valea Jiului, un subiect aproape neexploatat de vreun reporter pana atunci.

Au trecut anii, multa vreme mi-am tinut copilul la Hateg, la ai mei, nu stiu ce m-as fi facut fara mama si tata!,  mergeam la ei in weekend-uri, uneori plecam corespondent in diverse locuri din tara, am fost si corespondent de razboi in Afganistan, iar toate astea au insemnat tot atatea rani pentru relatia mea cu Oana. Sigur ca ne iubeam, ca eram cat de aproape puteam de ea, ca ma vedea ca pe o zana, iar ea era salvarea mea. Dar distanta era de neevitat.

Dupa mineriada din 1999, m-am mutat la ProTv in Bucuresti, apoi am inscris-o si pe Oana la o scoala din cartier cand era in clasa a V-a. Adevarul este ca nu mai suportam sa stau departe de fata mea si ajunsesem sa nu mai suport calatoriile de 9 ore cu trenul. Ma urcam in vagon si imediat imi venea sa vomit.

Cred ca nici ea nu mai suporta sa stam departe una de cealalta. Mi-aduc aminte si acum un moment din gara, cand ne-am revazut, iar ea a inceput sa alerge dupa mine, s-a impiedicat, a cazut si si-a julit picioarele. Te sfasie sa vezi asa ceva”, povestea Elena Lasconi pentru Life.ro. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copilarie Amintiri Povesti de viata

Articole recomandate

Citeste si despre