De ce a ales Cristina Siscanu o scoala privata pentru fiica sa: "Ne-am gandit si din punct de vedere financiar"

/ / Modificat: 2023-05-15
De ce a ales Cristina Siscanu o scoala privata pentru fiica sa:

Cristina Siscanu a facut numeroase analize in ultima perioada, pentru a fi sigura ca face alegerea corecta in ceea ce priveste scoala la care va merge fiica ei de 6 ani, Petra. Astfel, dupa mai multe calcule, Cristina Siscanu si Madalin Ionescu au decis ca Petra sa mearga la o gradinita privata. 

„V-am promis ca imediat ce vom finaliza procedura de inscriere a Petrei la o scoala privata va voi marturisi la ce scoala privata am inscris-o. Va marturisesc ca acum cateva luni bune si eu, si Madalin am stat si am analizat foarte bine mai multe saptamani daca sa o trimitem pe Petra la o scoala privata sau sa mearga la o scoala de stat. Pana la urma am decis sa mearga la o scoala privata. Urmatoarea etapa a fost la ce scoala privata sa mearga, ca si aici vrem sa luam cea mai buna decizie", a transmis Cristina Siscanu in mediul online.

De ce a ales Cristina Siscanu o scoala privata pentru Petra

Cristina Siscanu a explicat ca varianta gradinitei private li s-a parut mult mai convenabila si din punct de vedere financiar, mai ales ca aveau nevoie ca fiica lor sa mearga si la un after school daca ar fi ales o gradinita de stat. 

„Vreau sa va spun si de ce am optat pentru o scoala privata. Am optat pentru ca ne-am gandit asa: Petra va merge la o scoala de stat, dar nu vreau sa mai intru in detaliile acestea despre diferenta intre invatamantul de stat si invatamantul privat, sunt discutii interminabile, stim hibele invatamantului de stat din Romania. Ne-am gandit si din punct de vedere financiar, mergand la o scoala de stat, copilul trebuie sa mearga apoi si la un afterschool, apoi trebuie sa mearga si la niste activitati. Asadar, toate activitatile ar trebui platite, plus de asta unul dintre parinti trebuie sa devina soferul copilului. Sa-l duca unde are nevoie. Asta presupune ca eu ar fi trebuit sa renunt la anumite proiecte ca sa pot sa am mai mult timp liber ca sa pot sa o duc pe Petra, sa o iau de la scoala, sa o duc la afterschool”, a spus Cristina Siscanu.

Si a continuat:

„Am facut o lista ce inseamna o scoala de stat si cheltuielile pe care le presupune o scoala de stat chiar daca invatamantul de stat e gratuit, totusi nu este suficient si stiti foarte bine, dragi parinti. (…) Am vazut ca nu ajungi la o suma tocmai mica pe luna, asa ca pana la urma am luat decizia ca trebuie sa mearga la o scoala privata. Scolile private pe care le-am vizitat si le-am analizat erau plusuri si minusuri, dar cu greu gasesti scoala potrivita 100%.

Eu si Madalin ne doream foarte mult ca Petra sa mearga la o scoala unde e un sistem bilingv. Cel putin pentru scoala primara consider ca este foarte important ca si copilul sa comunice foarte bine, sa aiba un vocabular bun, sa si scrie corect in limba materna. Eu nu am vrut sa mearga la o scoala unde sa invete doar in limba straina, respectiv doar in limba engleza”, a anuntat ea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vedeta

Articole recomandate

Citeste si despre