David Popovici, student la psihologie! A tinut un discurs in fata profesorilor si studentilor si a explicat de ce a ales sa studieze in Romania

/ / Modificat: 2023-10-05
David Popovici, student la psihologie! A tinut un discurs in fata profesorilor si studentilor si a explicat de ce a ales sa studieze in Romania

David Popovici a fost admis la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, acolo unde a si tinut un discurs, la festivitatea de deschidere a anului universitar.

Intr-un interviu realizat de Anamaria Nicola, lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC), Universitatea din Bucuresti, campionul roman a spus ca isi doreste o experienta de student cat mai normala si a explicat si motivul pentru care a ales sa studieze in Romania.

„Indiferent cata infrastructura, oricate studii avansate as fi putut avea in Statele Unite sau in alte tari, as fi pierdut acest element extraordinar de important pentru mine, si anume relatia pe care o am cu antrenorii mei”, explica David Popovici alegerea de a studia in Romania.

Un alt motiv pentru care a ales o facultate din Romania este ca are incredere ca sistemul de invatamant romanesc poate ajuta si investi in tineri si ca poate avea mai multe viziune.

„Un alt factor foarte important a fost pentru ca am incredere ca sistemul de invatamant romanesc poate ajuta si poate incepe sa investeasca in tineri si am incredere ca putem avea mai multa viziune, de fapt, sistemul de invatamant romanesc. Faptul ca Universitatea Bucuresti a inceput cu acest program, cu bursele de excelenta pentru olimpici, e un semn bun. E un inceput foarte bun si e un pas mare pentru noi, cei care vrem sa le imbinam, si performanta, si educatia in Romania”, a mai spus David Popovici.

Acesta spune ca isi doreste sa duca niste ani de facultate cat mai normali si sa se pregateasca, in acelasi timp, si pentru olimpiada.

„Abia astept sa vad cum e viata de student. Pur si simplu vreau sa duc niste ani de facultate, de universitate cat mai normali, sa ma pregatesc in acelasi timp si pentru olimpiada. Flexibilitatea calendarului educational ajuta foarte mult sportivii, care trebuie sa investeasca foarte mult timp in antrenamente si in concursuri, deplasari, cantonamente si asa ca de-abia astept sa vad cum decurg acesti ani. Sunt nerabdator”, a mai marturisit proaspatul student.

„De cand am observat ca pot deveni din ce in ce mai cunoscut si ca expunerea mea se mareste, mi-am dorit sa inspir, sa am mare grija la mesajul pe care vreau sa-l transmit, sa promovez obiceiuri sanatoase si obiceiuri care ne pot imbunatati viata si asta imi doresc sa fac si in cadrul universitatii. Stii, suna foarte oficial, dar eu am 19 ani. Sigur, marea majoritate a colegilor mei au tot 19 ani si sunt sigur ca si daca ei ar fi fost in locul meu si-ar fi dorit la fel sa inspire si fix asta vreau sa fac. Vreau sa inspir, vreau sa-i ajut si vreau sa le arat ca se poate sa le facem impreuna si sportul, si educatia”, a mai spus David Popovici.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri David popovici

Articole recomandate

Citeste si despre