Cosmarul prin care a trecut Lavinia Petrea la cea de-a doua sarcina

/ / Modificat: 2020-06-05
Cosmarul prin care a trecut Lavinia Petrea la cea de-a doua sarcina

Prezentatoarea TV Lavinia Petrea, de la Pro TV, si-a lansat un blog personal. Vedeta a povestit intr-o postarea cosmarul prin care a trecut la cea de-a doua sarcina. A primit o veste pe care nicio femeie insarcinata nu ar vrea sa o auda vreodata. 

La prima ecografie pe care a facut-o, i s-a spus ca inima bebelusului nu bate, iar sarcina este oprita din evolutie. 

"Cu o expresie plina de compasiune, o doctorita foarte tanara imi spune aceste cuvinte dupa cateva minute bune de tacere. Nu vedeam monitorul, nu auzeam nimic, dar ii urmaream ochii si fiecare muschi al fetei, frumoasei doctorite. Bruneta, cu fata de portelan, foarte discret machiata. Nu o cunosteam, nu era medicul meu, dar nu am privit-o cu neincredere. Eram la prima ecografie de confirmare a celei de-a doua sarcini. Am intrat in clinica de mana cu sotul meu, emotionati si bucurosi ca o sa auzim bataile inimii unei noi vieti.

La receptie ne-am intalnit cu o colega de-ale mele cu care am impartasit bucuria. Nu am vrut sa mint in legatura cu vizita mea la medic, plus ca bucuria nostra era evidenta. Asa ca atunci am primit si primele felicitari pentru sarcina. In scurt timp, insa, avea sa-mi cada cerul in cap.", sunt marturiile facute de Lavinia Petrea. 

A doua parere, acelasi raspuns 

Lavinia nu si-a pierdut insa speranta si a dorit sa mai ceara parerea unui medic. 

"Am mers la o a doua ecografie la medicul care m-a asistat la prima nastere, si la care nu mersesem de prima data pentru ca nu gasisem loc in programari asa de repede pe cat doream. Am sunat-o. Era de garda si am mers imediat sa ma vada. si ea mi-a spus acelasi lucru. Sarcina era oprita din evolutie, iar embrionul ori ceea ce se vedea la ecografie nici nu arata normal si nici nu avea activitate cardiaca. A exclus posibilitatea ca sarcina sa fie prea mica si din acest motiv sa nu-i auzim bataile inimii. Am stabilit sa revin peste o saptamana, sa ma mai vada odata si sa facem ce trebuie facut…

"Refuzam sa cred" pentru a treia oara 

Desi primise inca o data acelasi raspuns: sarcina oprita din evolutie, Lavinia parca nu a vrut sa creada ca i se poate intampla o asemenea tragedie. 

"Inca o data, nu puneam neaparat la indoiala ce imi spusese medicul, dar refuzam sa cred… Peste cateva zile am mers sa mai cer o parere… Fara sa-i spun doctorului specialist in medicina materno-fetala despre ce este vorba, m-am intins pe patul de consultatii pentru o ecografie de confirmare a sarcinii, pentru asta ma programasem… Dupa cateva minute, aud aceleasi vorbe pentru a treia oara: nu are activitate cardiaca. Dar… “Beta HCG este tot in crestere de o saptamana de la primul test“, ii spun eu, “Nu este posibil, totusi…“, insist eu. “Nu! imi pare rau, dar sarcina este oprita din evolutie. Valoarea in sange a hormonului mai poate fi in crestere chiar si o saptamana dupa oprirea din evolutie“ (un fel de inertie a organismului, imi explica doctorul)", a povestit prezentatoarea TV pe blog. 

Miracolul a venit

Instinctul sau de mama ii spunea  insa ca in burtica ei creste o viata si nu voia sa creada totusi ca sarcina este oprita din evolutie. Si a facut bine, caci miracolul a venit! 

"Au urmat alte cateva zile in care am trecut prin toate starile posibile. Incercam sa gasesc explicatii. De ce ni se intampla asta?! Ce am facut gresit?! Ma gandeam la tot ce am mancat, baut, facut, gandit, dorit… in ultimele saptamani. imi exploda capul de atatea ganduri, griji si analize… si peste toate… ma simteam foarte rau. Ma gandeam cu groaza la procedura pe care ar fi trebuit sa o fac, incercam sa ma pregatesc psihic… daca este posibil sa te pregatesti pentru asa ceva… cert este ca nu reuseam sa accept. Voiam sa ma trezesc a doua zi si sa-mi dau seama ca toata povestea a fost doar un cosmar…

Ma intind din nou pentru a patra ecografie in a zecea zi de la prima. Reactia doctoritei intarzia sa apara. Se uita si se tot uita la ecograf, apoi ridica volumul si… se auzeau perfect batai de inima! Acele batai pe care le auzisem si atunci cand i-am ascultat pentru prima data inima batand lui Mathias.

“Nu vreau sa iti dau false sperante si nici sa ma grabesc sa iti spun ca totul este in regula cu sarcina ta, dar uite, eu vad acum un embrion care arata ca un inel cu diamant! Asa spunem noi medicii cand o sarcina la inceput arata cum trebuie. Ai un inel cu diamant! Si are activitate cardiaca“, imi spune medicul Alina Plesoianu. Eu ma blocasem. Acum imi statuse mie inima de fericire. Alina ii arata ecografia unei alte colege, pentru inca o parere, si aud iar: “ai un inel cu diamant“. Hai sa ne revedem peste o saptamana!

Am iesit din cabinet si aveam impresia ca sunt invaluita in lumina. Mi se intamplase un miracol. Eram eu si un soare", a scris Lavinia Petrea pe blogul sau. Jurnalista are trei copii, pe Mathias, Klara si Karin.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre