Cerere tip pentru inscrierea la clasa pregatitoare 2023-2024. Care este data-limita

/ / Modificat: 2023-05-03
Cerere tip pentru inscrierea la clasa pregatitoare 2023-2024. Care este data-limita

Miercuri, 3 mai, au inceput inscrierile pentru clasa pregatitoare 2023-2023. Cererile tip trebuie completate de catre parinti in perioada 3-18 mai, atat online, cat si la scoala la care solicita inscrierea copiilor. 

Cererea tip cuprinde urmatoarele: date privind solicitantul (părinții sau reprezentantul legal), date privind copilul, date privind înscrierea în clasa pregătitoare, criterii generale de departajare și informații suplimentare. Descarca de aici cererea tip pentru inscrierea la clasa pregatitoare 2023-2024.

Copiii care implinesc 6 ani in anul curent, trebuie sa fie inscrisi pana pe 31 august in invatamantul primar, in clasa pregatitoare, se arată în metodologie.

In ceea ce-i priveste pe copiii care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023, este nevoie de recomandare de la grădiniță sau de la unitatea de învățământ la care sunt, pentru înscrierea în învățământul primar. Dacă cei mici au fost în străinătate sau nu au mers la grădiniță până la această vârstă, ei vor fi evaluați psihosomatic.

Părinții își pot înscrie copiii în învățământul primar prin depunerea unei cereri-tip de înscriere însoțite de documente justificative.

„Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar”, se arată în metodologie. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inscriere clasa pregatitoare Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre