Ce a spus fiul Danei Rogoz cand a aflat ca va avea o surioara: "Ce bine, ca nu imi strica ziua de nastere"

/ / Modificat: 2020-01-23
Ce a spus fiul Danei Rogoz cand a aflat ca va avea o surioara:

Dana Rogoz este insarcinata in 21 de saptamini si a marturisit ca nu se teme de ultimul trimestru, ca nu isi face griji pentru durerile nasterii si nici pentru perioada de recuperare. 

Acrita s-a temut cel mai mult de reactia fiului sau, Vlad, in varsta de 6 ani, cand va afla ca in casa va mai aparea un copil. Mai ales ca nu isi exprimase niciodata dorinta de a mai avea un fratior sau o surioara. Ea, insa si-a dorit mereu sa mai aiba un micut. Dana va mai avea o fetita, care va veni pe lume in luna mai.

"Eu stiam ca vreau al doilea copil cumva… dintotdeauna. Na, am avut 2 frati mai mari, asa am crescut. Dar Vlad nu a fost niciodata genul acela de copil care sa imi ceara un frate sau o sora. Dimpotriva, imi spunea cat se poate de clar ca el nu vrea asta, ca familia noastra e deja perfecta, asa cum e ea. Si l-am inteles, de fiecare data. Ba mai mult, in toti acesti ani am fost atat de preocupata de evolutia lui, de nevoile si temerile lui, incat nici mie nu mi se parea normal sa ma gandesc la al doilea copil, care sa ia din timpul ala frumos care ii era rezervat doar lui.

Dar Vlad a crescut mult, a devenit mai independent, mai stapan pe emotiile lui, asa ca Radu si cu mine am revenit la ideea de a avea al doilea copil. Si s-a intamplat, culmea, sa primim frumoasa veste in cea mai aglomerata perioada a vietii mele.

Nu i-am spus lui Vlad de la inceput. Am asteptat pana aproape de finalul primului trimestru. Si in tot acest timp cele mai mari griji au fost legate de cum va reactiona el cand va afla, dar si cand va deveni fratele mai mare. Mii de proiectii. Mii de posibile intrebari si raspunsuri. Am mers si am vorbit si cu terapeuta mea despre asta. M-am pregatit, nu gluma.

Radu si cu mine i-am dat vestea intr-o oarecare zi, dupa gradinita, fara tam-tam. Nu am vrut sa punem si mai mare presiune. I-am spus ca va avea un fratior sau o surioara, care creste acum in burtica mea. In primul moment i s-a luminat brusc fata intr-un zambet, pe care incerca din rasputeri sa si-l stapaneasca: "De unde stii?" – "Pai am fost la doctor si am aflat. Am si poze de la ecografie. Vrei sa le vezi?" – "Da!," a raspuns hotarat si s-a uitat emotionat la ele. "Nu are voie in camera mea," a tinut sa precizeze, inca de la prima coversatie pe acest subiect. – "Ok, e in regula." ii raspund, ca sa il asigur ca nu ii invadeaza (inca) nimeni teritoriul. "Si trebuie sa ma apuc sa imi strang jucariile…" continua el, cautandu-le cu privirea ganditor prin living. I-am explicat ca mai dureaza ceva pana se naste si pana ajunge sa misune si sa se catare peste tot prin casa, pana la jucariile lui. "Intai o sa fie ziua ta si abia dupa inca 2 luni se va naste." ii zic. – "Ah, ce bine, ca nu imi strica ziua de nastere.

Apoi s-a relaxat si a inceput sa se uite la burtica mea, sa o mangaie si sa o pupe, din proprie initiativa, fara sa fie pus sa faca asta," a scris Dana Rogoz pe blogul sau. 

Sursa: danarogoz.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dana rogoz Fiu dana rogoz Insarcinata

Articole recomandate

Citeste si despre