Boala de care sufera fiica lui Cabral. A mostenit acest sindrom ciudat de la tatal sau

/ / Modificat: 2022-01-08
Boala de care sufera fiica lui Cabral. A mostenit acest sindrom ciudat de la tatal sau

Prezentatorul TV Cabral a povestit, pe blogul sau, despre boala ciudata de care sufera fiica sa, Namiko. Este vorba despre afectiunea neurologica „Willis-Ekbom”, cunoscuta si sub denumirea de „sindromul picioarelor nelinistite”. El a explicat in mediul online cum se manifesta aceasta afectiune.

“Traiesc cu el de cand inca eram copil si din cauza lui am fost certat nu de putine ori. Sindromul picioarelor nelinistite. Cum se manifesta? In mai multe feluri. E vorba de o… neliniste pe care o au propriile picioare. Efectiv nu gasesti confortul decat daca tot frichinesti labele picioarelor, le freci ba intre ele, ba de pat, ba de asternuturi.

Uneori e cu senzatie de cald la picioare. Alteori cu senzatie de rece. Nu e cu mancarime, dar am auzit ca are si manifestarea asta la unii. Pe altii ii si inteapa. Mai sunt cazuri cand si amortesc picioarele. Ideea, per ansamblu, este ca nu-i un disconfort major (in majoritatea cazurilor), dar nici nu poti face abstractie de treaba asta.

De cele mai multe ori te lasa in pace dupa vreo ora, asa. Si revin la ideea de mai sus: ai mei au inteles devreme ca e cu defect la baiat – si asta s-a dovedit a fi cel mai mic – si nu m-au mai certat. Dar in alte cazuri am fost apostrofat, pentru ca atunci cand te ia cu nelinistea labelor… nu poti adormi. Si de nu te frichinesti, te rasucesti pe toate partile, schimbi pozitia picioarelor de 89 de ori pe secunda… ca-l lasa nervii pe orice adult care ar trebui sa se asigure ca dormi.

Asta cred ca a fost in cazul meu singurul neajuns palpabil… am adormit mai greu din cauza agitatiei de prin pat. Dar sunt unii care se chinuie pe bune cu boala asta (are si-un nume afectiunea asta neurologica, Willis-Ekbom), pentru ca din cauza ei pot aparea probleme severe de somn si de la asta se poate ajunge la epuizare, incapacitate de munca etc”, a povestit Cabral.

“Mi-am adus aminte despre asta fix aseara, cand am pus-o pe Namiko la culcare si-am vazut miscarile pe care le face cu picioarele. Initial, incantat ca un gansac mandru, mi-am zis „Ia uite, se vede ca-i fiica-mea, da la fel ca mine din picio… aoleu!”. Luand la rand informatiile din ultimul timp, incep sa cred ca e si ea in gasca noastra. Si macar stiu cand o bag la culcare sa nu-i mai tot repet, ca o baba pe drogurile gresite, Nami, gata”, a mai spus vedeta.

Foto: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre